Toevluchtsoord voor gehandicapte kinderen
16 maart 2016 

Toevluchtsoord voor gehandicapte kinderen

Gehandicapte kinderen krijgen vaak geen kans in arme landen, families houden hen verborgen uit schaamte.

Centro Nuevos Horizontes ontfermt zich al 19 jaar over deze kinderen! Dit centrum is het eerste en enige centrum in de wijde omgeving dat zorgt voor deze kinderen en is een toevluchtsoord geworden voor families met zeer zwaar gehandicapte kinderen.

Gehandicapte kinderenEén van onze zusters ontdekte tijdens een ronde een klein meisje, Oti, dat door een hersenvliesontsteking ernstige hersenbeschadigingen heeft. Het meisje was agressief, hyperactief en onhandelbaar. Ze sloeg gillend om zich heen wanneer haar moeder haar aankleedde of voedde. Ze kon niet lopen en niet praten en was in alles volledig afhankelijk van haar familie. De zuster vertelde Oti’s moeder over het werk van Centro Nuevos Horizontes en legde uit dat haar dochter geholpen kon worden als ze in het centrum werd gebracht. Oti’s moeder besloot haar te brengen en vanaf die dag veranderde het leven van het kleine meisje enorm.

Oti leerde na twee jaar intensieve therapie lopen, haar spraakvermogen verbeterde en ze ontwikkelde zich als een sociaal meisje. Nu gaat ze zelfs naar school, maakt ze graag anderen blij en leert ze haar naam schrijven.

Uw financiële steun maakt het werk van Centro Nuevos Horizontes mogelijk, zonder uw steun zouden kindjes als Oti geen kans krijgen. Om meer kinderen en hun families te kunnen helpen hebben wij uw steun hard nodig! Het ergste wat er is, is een kind te zien lijden. Gelukkig kunnen we er met elkaar wat aan doen.

Maak uw gift alstublieft over door op deze link te klikken.

Uw gift wordt gebruikt voor:

  • het Centro Nuevos Horizontes
  • bezoeken van gehandicapte kinderen en hun families
  • therapieën voor de kinderen

Hartelijk dank!