De blijdschap van Julio, een kind van de straat.
14 maart 2017 

De blijdschap van Julio, een kind van de straat.

Kinderen zoals Julio zijn er veel in Riberalta. Ze leven in bittere armoede en moeten hun families helpen om aan een beetje geld voor eten te komen. Ze werken in de bouw waar ze zware emmers cement moeten sjouwen. Of ze proberen met schoenenpoetsen of de verkoop van zoetigheden wat geld te verdienen.

Kunt u zich de blijdschap voorstellen van de achtjarige Julio toen hij voor het eerst van zijn leven een eigen schrijfschrift en potlood had? Opgewonden sprong hij heen en weer, in zijn ene hand een schrift en in  zijn andere hand een potlood: “Nu kan ik eindelijk leren schrijven en rekenen!”

Het uitdelen van schoolpakketten is een van de belangrijke hulpprojecten die wij hier kunnen uitvoeren. Zonder schoolspullen zoals leerboeken, schriften, pennen, potloden en linialen kunnen kinderen hier geen onderwijs volgen.

De straatkinderen van Riberalta zijn erg leergierig en willen niets liever dan naar school gaan. U zou hen moeten zien. Hoewel ze leven onder de meest moeilijke omstandigheden, doen zij hun uiterste best om te leren.

Elk jaar ondersteunen we ongeveer 500 straatkinderen. Met het uitdelen van schoolmaterialen, geven we hun het gevoel dat ze er mogen zijn, dat zij erbij horen en van waarde zijn! Deze straatkinderen hebben geen geld om spulletjes voor school te kopen. Dan blijft de schooldeur dus gesloten. Samen met u kunnen we helpen door 500 schoolpakketten uit te delen.

Doe mee en betaal ook een schoolpakket. Eén pakket kost € 19,00.

Klik hier om mee te doen.