Centro Curucusí

“Waarom moet ik mijn handen wassen en mijn tanden poetsen? Dat hoef ik van mijn moeder nooit te doen.” Kinderen die voor het eerst in het centrum komen, weten niet wat zij meemaken. Hier wordt gezongen en gespeeld. Hier lopen de kinderen in schone kleren. Er zijn boeken en schriften…

Centro Curucusí is het opvangcentrum voor straatkinderen in de oerwoudstad Guayaramerín, dat aan de grens met Brazilië ligt. De armoede in de stad is enorm, dus veel kinderen zwerven op straat zonder dat iemand zich om hen bekommerd.

Curucusí is er om kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar, met een zeer arme achtergrond en vaak een traumatisch verleden van misbruik of verwaarlozing, sociaal te vormen om hen zelfstandig en weerbaar te maken. In het centrum ontvangen zij ieder dag een voedzame maaltijd, basisonderwijs, begeleiding in persoonlijke verzorging (wassen, tandenpoetsen etc.), en waar nodig kleding en schoeisel. Ieder jaar doen zo’n 80 kinderen mee.

 

Van de liefdevolle aandacht en het samenzijn knappen zij enorm op. Het doel van Curucusí is de kinderen zelfverzekerd en weerbaar te maken. Met aandacht voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling, vinden de kinderen uiteindelijk aansluiting bij het reguliere onderwijs en zijn ze klaar om Curucusí te verlaten.

Zuster Patricia Velasco en haar staf van 3 medewerkers houden het centrum draaiende. Zij geven workshops aan familieleden over de verschillende aspecten van het grootbrengen, verzorgen en opvoeden van kinderen. De rapportages van zuster Patricia melden dat het programma van Curucusí steeds succesvol verloopt.

Deze weken loopt de hulpactie voor Curucusí. We proberen in de maand augustus € 22.400 bij elkaar te krijgen, zodat Curucusí het hele jaar door kan blijven draaien.

Kijk, hiermee kunt u helpen:

 

€ 280 is nodig per kind voor 1 jaar. Met iedere kleine en grote bijdrage zijn we blij. Doe mee!

Klik hier om een gift te doen.

 Alvast heel veel dank!!!

 

Meer informatie leest u in het themanummer van Pando Report

Klik hier om het Pando Report te openen.