Centro Nuevos Horizontes

Dit is Brenda Beyuma. Gedreven door haar liefde voor gehandicapte kinderen en dankzij een studiebeurs van Stichting Amazone Kinderen behaalde zij haar diploma als fysiotherapeut. Sindsdien coördineert ze samen met directeur Giovanna Capriles het prachtige en belangrijke werk van Centro Nuevos Horizontes in Riberalta, Bolivia. Haar professionaliteit en compassie zijn een inspiratie voor velen.

Vandaag legt Brenda ons uit wat wij kunnen doen om de kinderen te helpen.

Pioniers in de sloppenwijken

Vóór 1995 was hier geen enkele hulp voor gehandicapte kinderen. Toen we een eerste kleine behandelkamer hadden ingericht, trokken we door de sloppenwijken van Riberalta om de families van gehandicapte kinderen op te sporen. Wat was het moeilijk voor hen om hun schaamte te overwinnen en toch met hun kind naar ons toe te komen!

Die ene kleine kamer is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd centrum met een zeer goede reputatie in heel Bolivia. Met verschillende afdelingen en een team van goed opgeleide fysiotherapeuten, welzijnswerkers en assistenten, bieden we hulp aan lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen en ondersteunen we hun families bij de zorg. Dit jaar starten we een informatiecampagne, omdat we weten dat er nog zoveel kinderen zijn die we niet hebben kunnen bereiken.

Uw financiële steun is van cruciaal belang voor het behouden van topkwaliteit. Daarmee kunnen we de vereiste therapeutische apparatuur aanschaffen en medewerkers aantrekken die niet alleen de juiste opleidingen hebben, maar ook een sterke persoonlijke motivatie en een hart vol mededogen voor onze kinderen.

Wat gaan we in 2022 doen?

1. We gaan dit jaar een campagne opzetten in alle buurten, scholen en instellingen van Riberalta en omgeving. Steeds meer mensen moeten weten hoe belangrijk het is om op tijd hulp te vragen voor kinderen die lijden door handicaps.

2. We blijven ons inzetten om voor kinderen met een beperking op alle kleuterscholen speciale lesprogramma’s te ontwikkelen.

3. De uitleenbalie is gestart voor arme families die geen geld hebben voor krukken of rolstoelen, maar wij hebben nog steeds geld nodig voor de aanschaf van hulpmiddelen voor een revalidatieperiode na een ongeluk of operatie.

Wat kunt u vandaag doen om te helpen?


  • €5-15: Leermateriaal voor de kleuterschool
  • €25: 1 stel krukken
  • €50: 1 paar orthopedische kinderschoentjes
  • €100: 1 eenvoudige rolstoel
  • €4.933,25: 1 maand salaris voor het gehele zorgteam

Klik hier voor onze doneerpagina om eenvoudig uw gift over te maken.

Hartelijk dank voor uw steun!