Het CETHA-complex in Riberalta is opgeknapt!
11 augustus 2017 

Het CETHA-complex in Riberalta is opgeknapt!

Had u ook meegedaan met onze actie voor de renovatie van het CETHA-schoolgebouw in Riberalta? Dan vindt u het vast leuk om te zien hoe het gaat met de voortgang. Onder ‘Nieuws’ vindt u berichten over de startfase. De verbouwing is nu voltooid. Kijk eens hoe mooi het is geworden!

De binnenmuren en vloeren zijn strak afgewerkt en de toiletten zijn klaar. De buitenmuren hebben vrolijke kleuren gekregen. Nadat tenslotte de meubels waren teruggeplaatst, konden de lessen worden hervat, tot grote blijdschap van de leerlingen.

De opleidingen van CETHA zijn bedoeld voor volwassenen. De meeste deelnemers hebben in hun jeugd nooit goed onderwijs gehad en van het minimale loon dat zij verdienen kunnen zij hun families niet of nauwelijks onderhouden.

Dankzij dit eenvoudig, maar mooi gerenoveerde gebouwencomplex kunnen de deelnemers weer instromen in verschillende lesprogramma’s en leerniveaus, van basisonderwijs tot en met middelbaar onderwijs. Daarna kunnen zij kiezen uit beroepsonderwijs in de vakken koken naaien, computervaardigheden, land- en tuinbouwtechnieken of visserij.

CETHA staat in het hele departement Pando goed bekend. Het heeft een solide structuur en heeft al vele mensen aan betere leefomstandigheden geholpen.

De start van de renovatie stond gepland voor mei 2016, maar omdat we er toen onvoldoende giften voor hadden ontvangen is het uitgesteld tot begin dit jaar.

Meer weten over de renovatie? Klik hier om te lezen wat eraan voorafging.

———————————————–

Foto’s van de nieuwe CETHA

Klik gerust op een foto om hem beter te bekijken