Chirurgische hulp voor 15 kinderen
27 augustus 2021 

Chirurgische hulp voor 15 kinderen

Ja, dr. Mario Villalbe is weer in Riberalta!

Voor 15 kinderen hebben wij snel hulp nodig. Doet u mee?

Dr. Mario Villalbe is plastisch chirurg en heeft al honderden kinderen geopereerd. In 2020 zou hij weer naar Riberalta komen voor de jaarlijkse hersteloperaties bij kleine kinderen met aangeboren en niet-aangeboren afwijkingen.

Wat een teleurstelling was het voor de ouders dat de operaties vanwege COVID-19 niet door konden gaan. Al was de hulp voor hun kinderen dringend nodig, het risico op besmettingen was te groot.

Deze 15 kinderen staan dus al heel lang op de wachtlijst. 13 kinderen zijn geboren met schisis of met polydactylie, waarbij een kindje te veel vingers of tenen heeft. Twee kinderen hebben brandwonden.

Nu is dr. Mario dan toch weer in Riberalta gearriveerd om de kinderen alsnog te opereren. Maar, de hulp voor deze kinderen is niet goedkoop.

Toch gaan we ervoor, want het chirurgisch ingrijpen, al op jonge leeftijd, betekent een enorme ommekeer ten goede in de levens van deze kinderen.

De overkomst van het chirurgisch team, het gebruik van de operatiekamer, de anesthesie, verbandmiddelen en medicijnen kosten al met al € 320 per kind. De ouders kunnen zelf € 40 betalen. Per kind is dan nog € 280 nodig. Maar het resultaat straks is geweldig en onbetaalbaar! Wat zullen deze kinderen ooit, als ze groter zijn, enorm dankbaar zijn voor uw hulp.

Doet u mee om te helpen? Dat zou geweldig zijn!

Namens alle ouders alvast heel hartelijk dank voor uw hulp van vandaag!

Esteban Niemira
Projectcoördinator

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Met onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.

Alvast hartelijk dank namens de kinderen!