De geur van versgebakken brood
13 november 2018 

De geur van versgebakken brood

Em. bisschop Luis M. Casey vertelt:

 Het ruikt heerlijk in het kleine huisje. Maya en haar broertjes helpen moeder Basni met broodjes bakken. Ha, gezellig! Toch?

Nee dus. Deze broodjes worden niet gebakken voor de gezelligheid. Dit is werk voor het gezin en het begint ’s morgens al heel vroeg, als iedereen in Riberalta nog ligt te slapen.

Iedere dag bakken ze wel meer dan honderd broodjes. Maya en haar broertje moeten die langs de deuren en op straat verkopen. De vader van Maya werkt in de fabriek, maar hij verdient daar te weinig om van te leven, daarom moeten de kinderen helpen.

Veel kinderen in Riberalta werken om geld voor de familie te verdienen. Ze hebben op jonge leeftijd al veel zorgen. Als het werk klaar is, gaan sommige kinderen wel voor een paar uur naar school, maar ze zijn dan vaak te moe om op te letten in de les.

Toen wij Maya en haar broertje leerden kennen, nodigden wij hen uit om naar het Kinderkerstfeest te komen. Ik weet nog hoe hun ogen begonnen te stralen. Feest? Mogen wij zomaar komen? Wat waren die kinderen blij! Op het feest kregen ze limonade en wat lekkers, er was een kerstspel en er werden liederen gezongen.

Op het blijde Kerstfeest maakten de kinderen kennis met Karla. Karla is een van onze vrijwilligers en  bezoekt Maya en haar broertje nu regelmatig thuis. Zij helpt de kinderen met schoolwerk en zorgt ervoor dat het gezin voedselhulp krijgt als dat nodig is. De kinderen zijn enorm opgeknapt van haar hulp en ook Basni en haar man zijn blij met haar aandacht.

Ons straatkinderenproject is al jarenlang heel succesvol. Ik ben dan ook erg trots op onze jonge vrijwilligers, die zich zo fantastisch inzetten voor de straatkinderen en daarmee ingang hebben bij families, die ons anders nooit zouden toelaten. Bolivianen lopen niet te koop met hun armoede. Zonder ons straatkinderenproject en het werk van onze vrijwilligers zouden heel veel kinderen niet naar school gaan. Hun toekomst zou dan heel onzeker zijn en zij zouden nooit in staat zijn om de armoede te verwinnen.

Binnenkort gaan we de kinderen van Riberalta weer uitnodigen voor het Kinderkerstfeest.

Doet u een gift, dan helpt u hieraan mee:

  • Aanschaffen limonade en versnaperingen
  • Aanschaf van schoolmaterialen om aan de armste kinderen uit te delen
  • Het opleiden van onze vrijwilligers, om zich als grote broer of zus over de kinderen te ontfermen

 

Alvast heel veel dank!

Wat u uit liefde kunt geven, 18 of 40 euro of wat u maar kunt missen, draagt bij aan het Kinderkerstfeest én aan hulp voor de arme families. Hartelijk dank voor het meedoen aan onze actie!