De stem in het oerwoud!
02 oktober 2018 

De stem in het oerwoud!

In augustus hebben wij hier in Pando en Beni het 50-jarig bestaan van Radio San Miguel gevierd. Het radiostation heeft in die jaren voor belangrijke veranderingen in de Boliviaanse Amazoneregio gezorgd.

Bericht vanuit het werkveld. Door Esteban Niemira, projectcoördinator in Riberalta, Bolivia

Riberalta ligt midden in het oerwoud, daar waar de machtige rivieren Madre de Dios en Rio Beni samenstromen. 50 jaar geleden was Riberalta een onbeduidend dorp op een kruispunt van zandwegen, met enkele eenvoudige huizen, een notenkrakerij en een aanlegplaats voor rivierboten. Er was weinig contact met de buitenwereld en evenmin met de indianengemeenschappen dieper in de jungle. De eerste missionarissen in dit gebied startten Radio San Miguel. Kleine radiotoestellen werden op gevaarlijke tochten via woeste rivieren naar de verste uithoeken van het oerwoud gebracht. Nu konden de junglebewoners programma’s ontvangen die vanuit een kleine studio via de korte golf werden uitgezonden. Zo legden de missionarissen de basis voor een netwerk voor onderwijs dat langzaam maar zeker uitgroeide tot de FM-radiozender van vandaag.

Stichting Amazone Kinderen is altijd een belangrijke partner en ondersteuner van het radio-onderwijs geweest. Met uw trouwe financiële steun hebt u vanuit Nederland een heel belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Amazonebevolking.

Toch liggen er nog flinke uitdagingen voor ons. Het onderwijs op de scholen moet verder worden verbeterd en ook zien we een toenemende vraag naar medische zorg. Radio San Miguel is voor ons het levende bewijs dat een klein zaadje van hoop kan uitgroeien tot een flinke boom. Uw hulp en steun daarbij zijn voor ons een enorme bemoediging. Heel hartelijk dank daarvoor!

Spreekt het werk van Stichting Amazone kinderen u aan, maak dan een gift over.

Hoe dat kan, leest u hier. Heel veel dank!

RSM 50 jaar

Studio Radio San Miguel 2005

Radio San Miguel stem in oerwoud