Dit is Mateo

Mateo en zijn familie wonen in El Charro, een dorpje diep in het oerwoud van de Amazone. Het gezin leeft in grote armoede. Vader en moeder verdienen net genoeg om van te leven en konden Mateo onvoldoende gezonde voeding geven. Hij ontwikkelde zich niet goed en zijn weerstand was slecht. En dat onder de primitieve omstandigheden waarin het gezin leeft! Zoiets als een simpele infectie kan dan al snel levensgevaarlijk worden.

Maar er was meer aan de hand met Mateo. Het jongetje was lusteloos en hield zijn voeding niet binnen. Zijn vader en moeder maakten zich grote zorgen en besloten naar Riberalta te reizen om hulp te zoeken. Een arts onderzocht Mateo en ontdekte dat het jongetje leed aan hydrocephalus, dat is een waterhoofdje.

Dit is echt heel ernstig. Mateo was ten dode opgeschreven als er niet snel werd ingegrepen. Maar dat kon alleen in een ziekenhuis in Cochabamba, 1.310 kilometer verderop! Mateo’s ouders konden de reis en behandeling onmogelijk betalen.

U begrijpt dat we snel een oplossing moesten vinden om Mateo’s leven te redden.

Gelukkig kon Mateo per vliegtuig naar het ziekenhuis, waar hij een levensreddende operatie onderging. Uw steun is nodig om ook in 2020 ernstig zieke kinderen de (gespecialiseerde) medische zorg te kunnen geven die hun leven redt.

Zonder hulp was Mateo ten dode opgeschreven…

Doneer vandaag nog >>

Met uw steun vandaag zorgt u ervoor dat we een ernstig ziek kind zoals Mateo kunnen redden door het vliegensvlug naar naar een ziekenhuis te sturen. Bepaal zelf hoe uw steun kinderlevens redt. Red een ziek kind dat in het oerwoud van Bolivia woont.

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Mateo is daar een voorbeeld van. Wij doen dat met onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.

Maak vandaag nog uw gift over.