Eén groot verlangen hebben zij!
13 september 2018 

Eén groot verlangen hebben zij!

Een vader en moeder schrokken hevig toen zij hun zoontje Nicolas na zijn geboorte in hun armen hielden. Het was op 10 september 2015 in het oerwouddorpje Genechiquia, diep in de Boliviaanse jungle.

Nicolas bleek een schisis, een hazenlip, te hebben. Hij kon de moedermelk niet goed drinken en doorslikken, ook niet uit een flesje. Dat betekende dat hij onvoldoende voeding binnenkreeg. De vooruitzichten voor Nicolas waren ronduit slecht. Niet alleen medisch, maar ook sociaal, want als een kindje met een afwijking wordt geboren, betekent dat in arme landen zoals Bolivia vaak een schande voor de familie.

Onlangs kregen de ouders te horen – zulke berichten worden van dorp naar dorp doorverteld – dat er een dokter is die kinderen zoals Nicolas kan helpen en dat die dokter naar Riberalta zou komen. De vader en moeder, die met jagen en vissen de kost verdienen en ook wat mais en bananen verbouwen, lieten het werk voor wat het was en trokken naar de stad om navraag te doen en op zoek te gaan naar die dokter.

Wij konden de familie opvangen en geruststellen. Ja inderdaad, de verhalen kloppen. Dokter Mario Villalba is een heel kundig plastisch chirurg die al honderden kinderen met schisis en andere aangeboren afwijkingen in Bolivia, maar ook in andere Zuid-Amerikaanse landen heeft geholpen. En ja, dokter Mario komt binnenkort met zijn team weer naar Riberalta. Er staat een aantal kinderen op de wachtlijst voor de operatie en Nicolas kan er nog bij.

Onze medewerkers hebben toen uitgelegd aan de ouders dat Nicolas sterk genoeg moet zijn voor de operatie, hoe die operatie dan zal verlopen en ook wat het kost. De materialen, gebruik van de operatiekamer in het plaatselijke ziekenhuis, de verblijfskosten van het chirurgisch team en alle medicijnen kosten per kind omgerekend € 280.

Natuurlijk zijn Nicolas’ vader en moeder heel blij met dit goede nieuws. Er is hoop voor hun kind, maar… zoveel geld hebben zij niet. Hoe moet dat nu?

U met andere vrienden in Nederland samen kunt dat wel! We vragen alle families om zelf € 40 bij te dragen. Vult u alstublieft het bedrag aan tot € 280, dan maakt u daarmee de operatie mogelijk van Nicolas of van Livid, Luismar, José, Said, Leandro, José Antonio, Dixon, Katalleya en de andere kinderen op de wachtlijst.

Met uw gift kunt u de loop van Nicolas’ verhaal een hoopvolle wending geven.

De reiskosten en het werk van het chirurgische team hoeven wij niet te betalen, maar wel de medische hulpmiddelen, het verblijf van het team, de anesthesie en de medicijnen. Bij elkaar kost dat € 280 per kind.

De ouders hebben maar één groot verlangen: hulp voor hun kind. Wij hopen op royale steun van u en andere lezers, want hoewel de afwijkingen goed te behandelen zijn, hebben de families zelf de middelen niet om hun kinderen te geven wat ze zo heel hard nodig hebben. U kunt dat wel. Bied hun alstublieft deze kans.

Alvast heel hartelijk dank!

Een gift overmaken voor de hersteloperaties doet u hier.

Beismar

José

Nicolas en zijn ouders uit Genechiquia