Elsevier TerZake: De erfenis als groots gebaar
06 november 2017 

Elsevier TerZake: De erfenis als groots gebaar

Wist u dat opinieblad Elsevier onlangs een themanummer van TerZake over nalaten heeft gepubliceerd? Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. TerZake vertelt hoe dat komt en laat een aantal van die mensen aan het woord. Hebt u het gelezen?

Jorita Rijdes is donateur van Stichting Amazone Kinderen. Ook zij werd geïnterviewd. Zij zegt: “De motivatie voor mijn donatie was niet: ach, wat zielig, die arme kinderen in Bolivia. Nee, ik doneer omdat de stichting uitgaat van hun kracht.” (TerZake/Elsevier)

Mensen denken vaak dat je rijk moet zijn om een goed doel iets na te laten, maar dat is niet zo. Jorita zegt hierover: “Ik heb niet veel, maar ik heb meer dan zij.” En zij vervolgt: “Het is een kleine moeite om wat aan goede doelen te geven. Want waar je ook naartoe gaat als je overlijdt, je kunt je geld en je bezittingen niet meenemen. Ik snap dat je je kinderen iets na wilt laten, maar het is belangrijk dat je ook een goed doel in je testament opneemt.”

Wij geven graag informatie over het testament. Donateurs vinden het fijn om via hun wilsbeschikking van grote betekenis te zijn voor de Amazonekinderen. Op het secretariaat merken we de belangstelling over het onderwerp. Toen we eerder dit jaar een uitgebreide enquête onder donateurs hielden, vroegen tientallen mensen onze brochure aan die over nalaten gaat.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan hier: https://amazonekinderen.nl/uw-testament/