Geen dokter in de buurt, maar wel een boot!
14 juni 2017 

Geen dokter in de buurt, maar wel een boot!

Stelt u zich voor: u woont diep in het Boliviaanse regenwoud met uw familie, bestaande uit kleine kinderen, volwassenen, maar ook bejaarden. Het leven is er zwaar. 

Er is onvoldoende gevarieerd voedsel en er is nauwelijks werk. De armoede is groot. Als iemand ziek wordt of een ongeval krijgt, is er geen huisarts in de buurt, geen kliniek of apotheek. Eigenlijk is uw familie alleen via de rivier bereikbaar. Bij ziekte of een ongeval bent u voor geneeskundige hulp volledig afhankelijk van de oude hospitaalboot Mi Amigo.

Dit is werkelijkheid voor honderden families in Bolivia. De oude hospitaalboot is echter erg vervallen en hard aan vervanging toe. Gelukkig hebben we inmiddels van een ander bisdom een rivierboot gekregen met de mooie naam ‘Esperanza’, dat Hoop betekent. Nu we een boot hebben gekregen die geschikt is om te verbouwen tot een heus hospitaal, vragen we dringend om uw steun.

Help ons alstublieft om de Esperanza om te bouwen en uit te rusten tot een prachtige hospitaalboot! Naast de kosten voor de verbouwing gaat het om de aanschaf van alle instrumenten, apparaten en andere artikelen die nodig zijn om goede medische hulp te kunnen bieden. Hoe eerder we dit bij elkaar hebben, hoe eerder we weer kunnen uitvaren om de Amazonefamilies goede medische zorg te kunnen bieden.

Alvast heel hartelijk dank!

Een gift overmaken voor de hospitaalboot doet u hier.