Geniet van de schoonheid van Bolivia
28 september 2021 

Geniet van de schoonheid van Bolivia

De Amazonekinderen-kalender is er weer!

Dit jaar hebben we weer een Amazonekinderen-kalender gemaakt. We zijn heel trots op de kalender met de kleurrijke beelden van ongerept natuurschoon in Bolivia.

Hoe mooi het land ook is, ik ken ook de keerzijde van de medaille.

Diepe armoede die alleen maar schrijnender is geworden door de coronacrisis. De enige weg uit die armoede is onderwijs. Het radio-onderwijs is daar een belangrijk onderdeel van. Want de radio bereikt iedereen in Bolivia, óók de mensen die diep in het oerwoud wonen. Zelfs tijdens de lockdowns konden de belangrijke lessen van het basisonderwijs en het beroepsonderwijs van Radio San Miguel doorgaan.

Zonder steun van mensen zoals u, kunnen we het radio-onderwijs niet voortzetten. En dan wordt het stil in het oerwoud…

Helpt u gemotiveerde jongeren met uw gift voor radio-onderwijs?

Een succesverhaal: Elisabeth heeft als jong meisje les gehad via Radio San Miguel. Zij is inmiddels 45 jaar en werkt nu zelf als lerares en coördinator voor onderwijsprogramma ‘Maestro en Casa’.

Zij vertelde ons: “Ik voel me bevoorrecht dat ik met de vrouwen uit mijn dorp naar de radiolessen kon luisteren. Daarmee is de basis gelegd voor mijn verdere ontwikkeling. Uit mijn jeugd in de jungle weet ik hoe machteloos en afhankelijk je bent als je niet kunt lezen, schrijven en rekenen. Daarom ben ik zo blij dat ik nu andere ongeletterde mensen verder kan helpen.

Help daarom mee met uw gift voor radio-onderwijs in Bolivia:
€ 17,50 is goed voor een jaar lang radio-onderwijs voor een jonge man of vrouw. Al voor € 35 is de gehele tweejarige cursus gefinancierd. Ons radiowerk kost jaarlijks € 12.240. Iedere gift, groot of klein, die u maar kunt missen draagt hieraan bij.

Heel hartelijk dank voor uw liefdevolle steun!

Em. bisschop Luis M. Casey

Oprichter Stichting Amazone Kinderen

PS Als u de kleurrijke kalender niet al per post heeft ontvangen, kunt u hem telefonisch bij ons secretariaat opvragen, dan sturen we die u kosteloos toe. Bel ons op telefoonnummer 079-3620703. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10 en 14 uur.

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Met onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.

Alvast hartelijk dank!