Ik wil een grote broer of zus!
20 september 2017 

Ik wil een grote broer of zus!

Kent u dat, een grote broer of zus die voor je opkomt? Of een oudere vriend die je helpt met je huiswerk? Dat gevoel van veiligheid, de wetenschap dat het allemaal wel goed komt?

In Bolivia is dat niet zo vanzelfsprekend. In Riberalta zijn veel kinderen die de hele dag op straat leven. Ze lopen het gevaar in de criminaliteit te belanden en krijgen dan te maken met straatbendes. Veiligheid kennen ze niet. Ze leven de hele dag in angst en eenzaamheid. Andere kinderen moeten thuis voor alles zorgen, kunnen niet naar school omdat er geen geld voor is.

Gelukkig kunnen wij deze kinderen mede dankzij uw steun helpen! Er zijn in Riberalta kinderclubs opgericht waar deze kinderen naar toe kunnen. Elk kind krijgt een ‘grote broer of zus’ toegewezen die hen helpt en hen vertelt dat ze er mogen zijn en waardevol zijn. Op de club doen ze spelletjes en maken ze knutselwerkjes.

Een van de kinderen, Mauricio, is later zelf vrijwilliger geworden in het Grote Broers en Zussen-programma. In onze documentaire vertelt hij zijn verhaal. Hij zegt:

“Ik heb het zelf meegemaakt, daarom begrijp ik de straatkinderen met hun angst en eenzaamheid heel goed. Nu kan ik hen helpen uit de criminaliteit te blijven en naar school te gaan.”

Uw gift zorgt er voor dat we deze kinderen kunnen blijven helpen. Hiervoor wordt uw gift gebruikt:

  • Training van jongeren zoals Mauricio om als grote broer of zus straatkinderen te begeleiden
  • Kinderclubs in 18 verschillende arme wijken van de stad Riberalta
  • Schoolmaterialen voor kinderen die anders niet naar school kunnen

Wilt u dit Grote Broers en Zussen-programma steunen met uw gift, klik dan hier.

Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!

Hebt u de documentaire nog niet gezien? Klik hier om de gratis dvd aan te vragen.

Foto’s van het grote broer en zus programma

Op de foto met mijn grote broer en met mijn grote zus…

Gezellig knutselwerkjes maken bij één van de 18 kinderclubs in Riberalta