Help de CETHA-school in Riberalta te renoveren
25 mei 2016 

Help de CETHA-school in Riberalta te renoveren

Bij CETHA leren volwassenen een beroep waar in Bolivia vraag naar is. De meesten kunnen na afloop direct aan het werk. Zij verdienen dan meer dan voorheen, kunnen hun kinderen naar school laten gaan en ontworstelen zich – eindelijk – uit de wurgende armoedecirkel.

CETHA-6   CETHA-7

CETHA-8   CETHA-9

CETHA-10   CETHA-11

CETHA-2   CETHA-3

CETHA-4   CETHA-5

María Cornelia Malele Rodríguez de Tuye is een van hen. Zij en haar man hebben af en toe een onbeduidend baantje. María greep de kans om naar CETHA te gaan met beide handen aan:

“Ik heb altijd al kleren willen leren maken. Maar ik kon nauwelijks lezen en schrijven. Nu zit ik op de CETHA-school. Al direct na het eerste jaar naaide ik thuis schooluniformen in elkaar. Van de opbrengst kocht ik schoolspullen voor de kinderen. Dat was zo fijn! Als ik straks afgestudeerd ben, koop ik een professionele naaimachine en open ik mijn eigen kleermakerij.”

Zoals María krijgen er nog 459 studenten les bij CETHA. Maar nu komt het…

De schoolfaciliteiten worden ieder jaar slechter. Door geldgebrek is er sinds 1998 niets aan onderhoud gedaan. Ondertussen breidde het aantal studenten zich ieder jaar uit. In sommige lokalen krijgen twee klassen tegelijk les. Ja, en dan die lekkages overal, het gammele meubilair en de gebrekkige verlichting. Geconcentreerd leren is dan wel heel moeilijk.

En toen kwam directeur Hans Lanchi Ejuro bij mij langs. Of Stichting Amazone Kinderen hem  kon helpen zijn school op te knappen. Heel nederig vroeg hij het. Maar ook vastbesloten.
Want hij weet: anders zal CETHA in Riberalta moeten sluiten.

Dat mogen we niet laten gebeuren!

Maak daarom samen met mij de renovatie van CETHA mogelijk!

  • Met een donatie van € 353,77 kunnen we nieuwe elektriciteitsleidingen aanleggen
  • € 514,73 is genoeg om nieuwe dakgoten en afvoerpijpen te kopen.
  • Voor € 801,50 kunnen we de houten raamkozijnen met ruiten betalen

Klik hier om een bijdrage te leveren aan de verbouwing van de school.

We hebben ook nog een brochure met bouwtekeningen en foto’s laten maken om duidelijk te maken wat we gaan doen.

Bekijkt u de brochure hier

AKN-Bouwtekening