Help de kinderen van Curucusí!
15 december 2021 

Help de kinderen van Curucusí!

Centro Curucusí is het opvangcentrum voor verweesde, ondervoede, eenzame en verwaarloosde kinderen. Tijdens de lockdown brachten onze medewerkers en vrijwilligers voedsel en onderwijs bij de kinderen thuis. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, zijn de kinderen gelukkig weer welkom in het centrum.

Zo komen kinderen binnen in het opvangcentrum 

Op blote voetjes en in vuile, kapotte kleren. De meeste kinderen zijn ondervoed en schuw. Ze zijn sociaal-emotioneel beschadigd en hebben een leer- en ontwikkelingsachterstand.

Kinderen in de knel

Door de pandemie hebben veel mensen hun baan en inkomen verloren en er zijn ook veel mensen gestorven. Steeds meer kinderen komen in de knel. Ze komen aan alles tekort: aandacht, voeding en onderwijs.

Liefdevolle aandacht

Wat is het dan mooi om te merken dat ze, met de liefdevolle aandacht van onze medewerkers, uit hun schulp kruipen en zichtbaar opknappen! De jongens en meisjes krijgen schone kleren en basisonderwijs. Ze leren zich te wassen en hun tanden te poetsen, en hoe ze met elkaar om kunnen gaan.

Sterk, gezond en weerbaar worden

De maaltijd is het hoogtepunt van de dag. De kinderen die vaak met lege magen van huis gaan, ontvangen bij ons een eiwitrijke maaltijd met vitamines en mineralen uit vlees, vis en brood. Deze voeding hebben zij nodig om sterk, gezond en weerbaar te worden.

Doet u vandaag mee met een mooie eindejaarsgift voor de kinderen van Curucusí? Wat geeft u dan het liefst?

Bij Curucusí ontvangt ieder kind basisonderwijs, een voedzame maaltijd, oefeningen in sociale vaardigheden en persoonlijke hygiëne, zoals handen wassen voor het eten en tandenpoetsen erna. We houden kinderen met gezondheidsproblemen of die slachtoffer zijn van verwaarlozing of misbruik nauwlettend in de gaten en helpen hun families waar we maar kunnen.

Heel veel dank voor uw bijdrage!

Met vriendelijke groet,
Mario Greselin, projectcoördinator

PS Ik ging bij Curucusí op bezoek. In nieuwsbrief Pando Report no. 6 kunt u de foto’s zien.

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Met onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.

Alvast hartelijk dank namens de kinderen van Curucusí