Help de eenzame verwelkte rozen van de Amazone
04 juli 2016 

Help de eenzame verwelkte rozen van de Amazone

Riberalta kent veel eenzame ouderen. Ze zijn moe van het leven waarin zij hebben geknokt voor hun bestaan, hun kinderen en familie.

Nu hebben ze zelf zorg nodig. Wonen bij familie gaat niet altijd omdat de huisjes vaak veel te klein zijn voor het aantal mensen dat er woont. Laten wij deze ouderen helpen!

Romulada was een vrouw van nog geen 80, maar zag eruit alsof ze al 110 was. Altijd liep zij op blote voeten. De mensen noemden haar ‘de verwelkte roos.’ Op bepaald moment realiseerden we ons dat we haar al een tijdje niet meer hadden gezien. Toen we navraag deden in de buurt waar zij woonde, vertelde men ons dat ze haar dood in haar huisje hadden gevonden. Waarschijnlijk was ze toen al een paar dagen dood. Dit mogen wij toch niet laten gebeuren?

De ouderen van Bolivia wonen soms bij hun familie, met vaak veel kinderen in een huisje met maar één kamer. Veel jonge mensen trekken echter naar grote steden buiten het oerwoud, op zoek naar een beter bestaan, beter werk en een beter situatie voor hun gezin.

Wij helpen de ouden van dagen als verzorging nodig hebben, medicatie en soms voedselhulp. Ook staan we hen bij met allerlei hand- en spandiensten in en rond hun huisjes.

Een gift overmaken voor het werk van Stichting Amazone Kinderen onder de ouden van dagen, de verwelkte rozen van de Amazone, doet u hier.

Hartelijk dank!