Help mee met het succesvolle ‘grote broers en zussen’-project!
21 november 2016 

Help mee met het succesvolle ‘grote broers en zussen’-project!

Vanaf deze week richten we de focus op de ‘grote broers en zussen’!

De komende weken vragen we uw aandacht voor dit bijzondere en effectieve onderdeel van onze hulpverlening in Bolivia. Het was in 2003 dat we in Riberalta startten met dit ‘grote broers en zussen’-project, een mentorprogamma voor straatkinderen. Dankzij de financiële steun van onze donateurs en de inzet van onze vrijwilligers heeft dit programma al veel goeds voor de straatkinderen van Riberalta mogen betekenen.

Waarom is het programma zo succesvol?
Armoede is een hardnekkig probleem in het Boliviaanse Amazonegebied. Kinderen groeien op in gezinnen waar nauwelijks geld is voor eten, laat staan voor school. Als ze doelloos op straat gaan zwerven, vallen deze kinderen gemakkelijk ten prooi aan allerlei vormen van criminaliteit.
Ons mentorprogramma helpt de spiraal van armoede te doorbreken. Hoe dat werkt?

Dat gaat als volgt:
We nodigen de straatkinderen (straatverkopertjes en verwaarloosde jongens en meisjes) uit voor de kinderclub en het Kinderkerstfeest. Daar krijgen ze een ‘grote broer of zus’ toegewezen. Zo’n broer of zus is een vrijwilliger van tussen de 16 en 26 jaar die de kinderen thuis bezoekt en hen helpt met schoolwerk. Nu hoeven de kinderen niet meer de hele dag op straat te zwerven met het risico in de criminaliteit te belanden.

Wij vertellen de straatkinderen ook dat ze waardevol zijn en dat het goed is dat zij zich ontwikkelen door naar school te gaan. Regelmatig zien we dat deze kinderen als ze ouder worden zelf ook vrijwilliger worden en een grote broer of zus willen zijn om zo andere, jongere kinderen te kunnen helpen. Het programma helpt echt!

Een gift overmaken voor het werk van Stichting Amazone om het succesvolle ‘grote broers en zussen’-project voort te kunnen zetten, doet u hier.

Hartelijk dank!