Help zieke kinderen als Liam
24 januari 2022 

Help zieke kinderen als Liam

Samen met u zetten we ons in om het leven van de Amazonekinderen in Bolivia te verbeteren. Dat doen we met projecten in onderwijs en in medische zorg.

Vandaag vertellen wij u over kinderen die dringend medische zorg nodig hebben en die daarvoor op reis moeten. Onze projectcoördinator in Riberalta, Mario Greselin, vertelde ons over het ernstige zieke jongetje Liam.

 “Liam is bijna 5 jaar oud. Hij woont met zijn zusje, zijn ouders en een paar andere indianenfamilies in het oerwouddorpje Santa Teresa, op 4 uur afstand van de bewoonde wereld. Hun huis is een armoedige houten hut met een dak van palmbladeren en platgestampte aarden vloer. Vader en moeder verbouwen bananen, rijst, mais en manioc op een stukje grond en proberen met de verkoop hun gezin te onderhouden. Zij hebben het zwaar, want het grootste deel van hun schamele inkomen geven zij uit aan de medische behandeling van Liam. 

Liam was nog maar klein toen hij heel erg ziek werd. Na onderzoek in het kleine ziekenhuis in Riberalta bleek dat hij een hersentumor had. De enige plek waar hij kon worden behandeld met chemotherapie was in het Porto Velho Hospitaal, net over de grens in Brazilië. Dus maakten zij steeds een lange reis van wel 10 uur door moeilijk begaanbaar gebied. Ze zetten alles op alles om het leven van hun kind te redden. Liam heeft inmiddels 12 chemokuren gehad waar hij goed op reageerde. Zo kregen de ouders langzaam weer wat hoop. 


Maar, het geld is nu op en dus kan de behandeling van Liam niet worden voortgezet. Als Liam geen chemotherapie meer krijgt, zullen de kankercellen weer gaan groeien. Dan is alles voor niets geweest en moeten we vrezen voor zijn leven. De vader en moeder zijn de wanhoop nabij.

Dit zijn alarmerende berichten, waarop wij dankzij uw hulp snel kunnen reageren. Vanuit ons hulpprogramma ‘Operaties en vervoer’ kunnen we families zoals die van Liam financieel ondersteunen bij medische kosten en vervoerskosten als zij die zelf niet kunnen betalen. Daarmee worden kinderlevens gered!

Zo hebben wij dankzij u al heel veel kinderen naar goed toegeruste ziekenhuizen buiten ons werkge-bied kunnen sturen. Die hulp zal zeker doorgaan, want zoals Liam zijn er in het Boliviaanse Amazonegebied nog veel meer gezinnen die door armoede onmogelijk de levensreddende reizen en behandelingen voor hun kind kunnen betalen. Dank u, dat wij dan op uw vriendschap mogen vertrouwen.

Wilt u vandaag nog een gift doen voor dit belangrijke werk, dan vindt u hieronder onze doneerpagina.

Hier enkele suggesties voor een gift:

  • 18 euro als bijdrage voor een ziekenhuisverblijf

  • 42 euro voor het vervoer van een ernstig ziek kind per bus

  • 275 euro voor vervoer van een ernstig ziek kind per vliegtuig


Hartelijk dank voor uw steun!