Doe mee met onze jaarlijkse ACTIE SCHOOLPAKKET
20 april 2018 

Doe mee met onze jaarlijkse ACTIE SCHOOLPAKKET

Bisschop L.M. Casey vertelt:

Wist u dat het begin van een nieuw schooljaar altijd een heel feestelijke gebeurtenis is in Bolivia? In de straten van Riberalta is het dan een drukte van belang. Er zijn kleurige optochten met vrolijke muziek en iedereen is in rep en roer. Zijn álle kinderen dan blij en gelukkig? Nee, helaas niet….

De kleine Emilio stond de optocht van een afstandje gade te slaan. Hij keek naar de kinderen in hun schooluniformen en toen naar zijn eigen vuile shirt. Teleurstelling was op zijn gezicht te lezen. Ik liep naar hem toe en groette hem. “Goedemorgen, Monseñor,” groette hij verlegen terug.

Ik vroeg hem: “Zeg, Emilio, waarom loop je niet mee in de optocht? Jij gaat dit jaar toch ook naar school?” Emilio keek me verdrietig aan. “Ik naar school, Monseñor? Dat zou ik wel willen, maar het kan niet. Mijn vader heeft een ongeluk gehad en kan niet werken. Wij hebben geen geld voor schriften en pennen enzo, en ik heb ook geen uniform.” Het arme kind liet de schouders hangen en wilde weglopen. “Wacht eens even, kerel. Ik denk dat jij vandaag bij ons kantoor moet zijn,” zei ik tegen hem. “Daar liggen schriften en pennen en kleurpotloden klaar voor jongens en meisjes die graag naar school gaan en erg hun best willen doen om te leren. Wat denk je? Zou het wat voor je zijn?”

Emilio’s ogen lichtten op. Er kwam een brede glimlach op zijn gezicht. “Weet je waar ons kantoor is?” vroeg ik. Emilio knikte. “Ga er dan maar snel naar toe en zeg maar dat ik je heb gestuurd.”

Kunt u zich voorstellen, hoe dankbaar ik ben als ik een kind als Emilio zie huppelen en springen van blijdschap omdat hij toch naar school mag? Dat is toch fantastisch?

Zoals u weet, heerst hier in het Boliviaanse Amazonegebied grote armoede. Vaders en moeders die zelf nooit hebben leren lezen en schrijven, moeten hard werken voor een mager loon. Hun gezinnen komen daar nauwelijks van rond, daarom moeten kinderen bijdragen aan het gezinsinkomen of op kleine broertjes en zusjes passen. Tijd en geld om naar school te gaan is er dan niet.

Wij doen ons best om alle kinderen toch op school te krijgen. Alleen zo kunnen we de cirkel van armoede doorbreken. Als deze kinderen nu onderwijs krijgen, zullen zij in de toekomst de armoede kunnen overwinnen! Doet u vandaag alstublieft een gift voor een schoolpakket, dan zorgt u ervoor dat een jongen of meisje dit jaar nog naar school kan gaan.

 

Ieder jaar willen we zorgen voor schoolmaterialen en daar hebben we u nu ook weer voor nodig!

Het uitdelen van schoolpakketten aan kinderen zoals Emilio, is een van de belangrijke hulpprojecten die wij hier dankzij de steun van vrienden zoals u kunnen uitvoeren. Zonder schoolspullen zoals leerboeken, schriften, pennen, potloden en een liniaal kunnen kinderen hier geen onderwijs volgen.

Een schoolpakket is niet duur. Er zit alles in wat een kind gedurende een schooljaar nodig heeft.

Eén schoolpakket kost omgerekend ongeveer 19 euro. Neemt u een of meer pakketten voor uw rekening? Héél graag!

Uw gift van vandaag betekent een toekomst voor deze kinderen.

 Klik hier om een schoolpakket te doneren.

Alvast heel veel dank voor uw hulp!