Kinderlevens redden in oerwoud Bolivia
22 februari 2016 

Kinderlevens redden in oerwoud Bolivia

Door ondervoeding zijn ze slecht bestand tegen de primitieve leefomstandigheden. Een simpele infectie of een ongelukje kan voor kinderen al levensgevaarlijk zijn, want er zijn geen dokters of verpleegkundigen in de buurt om in te grijpen.
Lisbeth en haar familie wonen in Santa Rosa, een gehucht stroomopwaarts aan de Manuripi-rivier. Zij hebben een stukje grond waar ze rijst en maïs verbouwen. Op een keer – zij was 8 jaar – viel Lisbeth van een stoel. Het leek eerst onschuldig, maar na verloop van dagen kreeg Lisbeth steeds meer pijn, tot ze zich nog nauwelijks kon bewegen.
Toen ze ook nog koorts kreeg en almaar zieker werd, besloten vader en moeder met hun dochtertje de lange bootreis naar Riberalta te maken, om daar hulp voor Lisbeth te zoeken. Voor de bootreis hadden ze geen geld, dus verkochten zij in allerijl een deel van hun persoonlijke bezittingen.
Onze arts onderzocht Lisbeth en ontdekte dat haar dijbeen was gebroken. Rond de breuk was een hevige inwendige infectie ontstaan. Als ze niet snel geopereerd werd, zou Lisbeth dit niet overleven.
Dankzij ons hulpproject “Operaties en Vervoer” konden we Lisbeth per vliegtuig naar Santa Cruz sturen, waar ze werd geopereerd. Inmiddels is Lisbeth weer met haar vader en moeder terug in het dorp Santa Rosa en gaat het goed met haar.

Heel graag willen we meer kinderen als Lisbeth helpen. Kunt u vandaag een van deze bedragen missen?

  • Röntgenfoto’s na ongeval van een kind € 12
  • Materiaal voor hersteloperatie bij een kind met botbreuk € 18
  • Vervoer van een ernstig ziek kind per bus € 42
  • Vervoer van een ernstig ziek kind per vliegtuig € 89

Klik dan hier om uw gift over te maken. Hartelijk dank namens alle kinderen!