Laat de hospitaalboot ook in 2021 uitvaren
09 maart 2021 

Laat de hospitaalboot ook in 2021 uitvaren

Zonder uw steun kan de hospitaalboot niet uitvaren en wachten honderden zieke kinderen tevergeefs op medische hulp!

Helemaal in de gezondheidscrisis, waar wij ons wereldwijd nog steeds in bevinden, is het van groot belang dat de hospitaalboot kan uitvaren. Zieke kinderen en hun ouders wachten op hulp en hebben al hun hoop gevestigd op de hospitaalboot.

Het plan is om de hospitaalboot 5 april a.s. te laten vertrekken om vervolgens elf tochten te laten maken langs de twee grote rivieren de Yata en de Mamoré, het dichtbegroeide en afgelegen Amazonewoud van Noord-Bolivia in.

Dr. Ebelio Antezano, arts op de hospitaalboot, treft schrijnende situaties aan als de boot aanmeert. Hij ziet dan de wanhoop van ouders die met hun zieke kinderen wachten op hulp.

Dr. Ebelio Antezano: “Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis ben ik door de autoriteiten teruggeroepen om in Guayaramerín medische noodhulp te verlenen. Onze verpleegkundige Cleidy Sosa bleef achter in het oerwoud bij de inheemse bevolking om zoveel mogelijk mensen te verzorgen. Het verdrietige is dat zijzelf geïnfecteerd werd en is overleden aan de gevolgen van corona.

Ondanks het verdriet om de dood van een geliefde collega, is onze medische staf vastbesloten om in april uit te varen om de zieken te verzorgen met de juiste medicatie. In veel gevallen redden zij zelfs levens. Bij mensen met diarree en koorts, maar ook corona, kan de ziekte zich razendsnel ontwikkelen en kan er een zeer ernstige situatie ontstaan. Soms is antibiotica de snelle en eenvoudige oplossing om een patiënt te helpen en het lijden te stoppen. Zonder medicatie wordt de patiënt vaak zieker en zieker. Het gaat om kinderen zoals de kleine Erlin Mamani op de foto, die in de afgelegen dorpjes in het Amazonegebied wonen.

Zo helpt u zieke kinderen met uw belangrijke gift:

  • Met 18 euro geeft u levensreddende medicijnen om een ziek kind te genezen.
  • Met 25 euro geeft u belangrijk eerstehulpmateriaal, zoals ontsmettingsmiddelen en verbandmiddelen.
  • Met 40 euro zorgt u voor brandstof voor de volgende tocht van de hospitaalboot.

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen zoals Erlin Mamani in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Met onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.

Alvast hartelijk dank namens kinderen als Erlin Mamani