Naira en haar tweeling
17 december 2018 

Naira en haar tweeling

Dit is Naira uit het Amazonegebied van Bolivia. Zij heeft haar tweeling, Maria en Ezequiel, op schoot. De kinderen zijn hier nog ernstig ondervoed. Ondervoede kinderen zijn uiterst kwetsbaar.

Moeder Naira woont met haar gezin in een kleine hut in de jungle. Het leven daar is arm en primitief. De mensen hebben nauwelijks onderwijs gehad en weten niet dat je evenwichtig en voldoende moet eten om gezond te blijven. Tijdens haar zwangerschap kwam de moeder al veel belangrijke bouwstoffen tekort. De kinderen werden dan ook ver onder normaal gewicht geboren.

Toen zij voor het eerst in ons centrum voor ondervoede kinderen kwamen, waren Maria en Ezequiel er erg slecht aan toe. Zij werden direct in ons voedingsprogramma opgenomen. Het koste Naira veel doorzettingsvermogen om iedere maand met haar tweeling naar ons centrum komen, want zij moest daarvoor steeds grote afstanden afleggen, maar zij hield vol.

Ons voedingsprogramma duurt 6 maanden. Kijk eens hoe het nu met Maria en Ezequiel gaat!

Dit is Maria nu. Wat een verschil!

Ondervoeding is nog steeds een groot probleem in onderontwikkelde landen zoals Bolivia. De mensen eten voedsel dat weliswaar de honger wegneemt, maar niet de voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Pasgeborenen ontvangen uit de moedermelk onvoldoende voeding. Zij ontwikkelen zich daardoor niet goed. Lichamelijk niet en verstandelijk ook niet! Zij zijn bovendien heel vatbaar voor allerlei tropische ziektes en aandoeningen.

Veel kinderen sterven van zwakte of raken voor het leven gehandicapt.

Vroeg ingrijpen is dus letterlijk van levensbelang!

Voor ons voedingsprogramma komen moeders iedere maand, dus zesmaal, naar ons centrum om hun kindjes te laten wegen. Problemen worden dan besproken en de moeders leren hoe zij beter voedsel voor hun gezin kunnen bereiden. Als zij naar huis gaan, krijgen zij altijd een tas met voedingsmiddelen en supplementen zoals vitamines mee. Voor dit levensreddende programma hebben heel hard steun nodig.

Moeders krijgen voorlichting

Geef vandaag alstublieft uw mooiste kerstgeschenk voor de redding van de allerarmste kinderen!

  • Uw gift van 15 euro is al genoeg om één kindje een maand lang te helpen. We kunnen de moeder en het kindje dan ontvangen in ons centrum en een pakket met voedsel en supplementen voor één maand mee naar huis geven.
  • Met uw gift van 90 euro kunnen wij een kindje voor het hele programma, dus voor een half jaar opnemen, en daarmee zijn of haar leven redden!

Klik hier om een gift te doen. Alvast heel veel dank!!!

Ezequiel wordt gewogen. Het gaat goed met hem!