Hoeveel soorten groente en fruit hebt u in uw tas?
25 juli 2017 

Hoeveel soorten groente en fruit hebt u in uw tas?

Kunt u zich voorstellen dat u dagelijks hetzelfde eet? Als u boodschappen doet, hoeveel verschillende soorten groente en fruit hebt u dan in uw tas? Wat een keuze en mogelijkheden hebben we in ons land!

In het Amazonegebied is dat anders. Mensen hebben vaak geen geld om evenwichtig, voedzaam eten te kopen. Kleine kinderen hebben een slechte weerstand, omdat ze eenzijdig, zetmeelrijk voedsel eten, met weinig vitamines. Zo was het ook bij Alex. Hij ging met zijn ouders mee het oerwoud in voor de paranotenoogst. Daar kreeg hij koorts en diarree als gevolg van zijn slechte weerstand. Hij werd zo ziek dat zijn ouders hem naar het Moeder-Kind-hospitaal brachten, waar hij een infuus kreeg en sondevoeding. Gelukkig werd hij daar beter, maar om volledig te herstellen had hij meer nodig.

We zijn blij dat we Alex konden helpen dankzij ons voedingsprogramma. Zijn ouders kregen 6 maanden lang een voedingspakket met extra vitamines en andere voedingssupplementen. Alex is dan ook helemaal hersteld en hij groeit nu goed.

Er zijn nog veel meer ondervoede kinderen zoals Alex. Helpt u ons mee zodat wij hen ook een voedselpakket kunnen geven? Een voedselpakket met rijst, bonen, suiker, noedels,
olie, bloem, haver, melkpoeder en vitamines kost slechts € 15 per maand.

Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!

Klik hier om een gift te doen.

Één voedselpakket bestaande uit …