Onderwijs via <br/>de radio
22 februari 2016 

Onderwijs via
de radio

Een jongeman die in zijn jeugd nooit heeft leren lezen en schrijven kan maar moeilijk werk vinden.

Oja, er is best heel eenvoudig werk te doen, maar van het magere loontje kun je niet bestaan.
Dit overkwam ook Reynaldo Uvia Delgado. Hij groeide op in het oerwoud van Bolivia. Zijn familie leefde er in grote armoede. Scholen waren er niet. Toen Reynaldo zestien jaar was trok hij met zijn familie naar de stad Riberalta. Zijn ouders hoopten het daar beter te krijgen…
Op een dag werd Reynaldo aangenomen in ‘Manutata’, een van de notenfabriekjes in Riberalta. Hij begon er met het zwaarste werk dat er is: het sjouwen van grote zakken met noten van wel 50 kg per stuk. Maar Reynaldo klaagde niet en zette het slopende werk trouw voort.
Toen zijn baas eens aan hem vroeg of hij wilde leren lezen en schrijven, wist Reynaldo niet wat hij hoorde. Natuurlijk wilde hij dat! Maar hoe dan? De baas vertelde hem over lessen van ‘Maestro en Casa’, die via ons radiostation Radio San Miguel worden uitgezonden. Hij vertelde ook over Stichting Amazone Kinderen in Nederland, die de lessen financieel mogelijk maakt. Reynaldo kon zijn geluk niet op.
Inmiddels is het een paar jaar verder. Reynaldo is getrouwd en heeft een dochtertje. Het is Reynaldo na heel hard werken gelukt om zijn diploma te halen. Daardoor heeft hij nu een functie met meer verantwoordelijkheden in de fabriek gekregen. Daarvan kan hij zijn gezin onderhouden.
Heel graag willen we meer mensen zoals Reynaldo helpen met onderwijs.

Doet u mee? Maak dan uw gift over door op deze link te klikken.
Hartelijk dank!