Red een ondervoed kindje met een voedseltas
20 februari 2020 

Red een ondervoed kindje met een voedseltas

Op hun eerste verjaardag wogen Maria en Ezequiel nog maar nauwelijks 6 kilo…

Naira woont met haar gezin in een kleine hut in de jungle. Omdat zij tijdens haar zwangerschap veel belangrijke bouwstoffen tekort kwam, werd haar tweeling ver onder normaal gewicht geboren.

Toen Naira voor het eerst in ons centrum voor ondervoede kinderen kwam, waren Maria en Ezequiel er erg slecht aan toe. Zwak en apathisch. Ze moesten snel geholpen worden, zodat er nog kans was op herstel en een normale ontwikkeling.

Het kostte Naira veel doorzettingsvermogen om iedere maand met haar tweeling de lange reis naar ons centrum Nuevos Horizontes te maken. Maar ze hield vol! En niet voor niets: na een half jaar zagen Maria en Ezequiel er al veel gezonder en sterker uit. Wat een verschil!

Hier helpen we ondervoede kinderen van arme gezinnen er weer bovenop. En net zo belangrijk: we leren ouders de basis van goede voeding. Het is letterlijk van levensbelang, want er overlijden nog steeds kinderen onnodig aan de gevolgen van ondervoeding. Vooral voor kleine kinderen is het belangrijk: ze worden minder snel ziek en ontwikkelen een weerstand die hun een goede basis geeft voor de toekomst.

Deze gezinnen krijgen daarom van ons regelmatig een tas vol goede voedingsmiddelen mee. In de tas zit onder andere rijst, melkpoeder, bakolie met goede vetten, vitamines en andere voedingssupplementen.

Met de tweeling is het goed gekomen, maar we hebben vandaag uw hulp nodig om ook andere ondervoede kinderen een gezonde toekomst te geven!

Vul een tas en red daarmee een kind!

Uw steun maakt het verschil voor een ondervoed kind:

€ 15    1 tas met gezonde voeding voor 1 maand
€ 45    3 tassen met gezonde voeding voor 3 maanden
€ 90    6 tassen voor de volledige herstelperiode

Stichting Amazone Kinderen geeft al meer dan 25 jaar kinderen zoals Maria en Ezequiel in het geïsoleerde Boliviaanse Amazonegebied een hoopvolle toekomst. Met gezonde voeding, medische zorg en onderwijs.

Alvast hartelijk dank namens kinderen als Maria en Ezequiel.

HELP NU >>