Red een ondervoed kindje door een tas te vullen
12 december 2017 

Red een ondervoed kindje door een tas te vullen

Natuurlijk gaat u voor de Kerst boodschappen doen. Wat voor lekkers gaat u maken?

Gisela en Alejandro dachten niet aan boodschappen doen. Diep in het oerwoud zijn geen supermarkten. Bovendien hadden ze nauwelijks geld om uit te geven.

Het stel was met hun zoontje Alex het oerwoud ingetrokken om paranoten te rapen. De oogst vindt altijd plaats in de regentijd, omdat de rijpe noten dan van de bomen vallen. Alex werd ziek door het vervuilde water in het notenraperskamp. Het jongetje kreeg diarree en hoge koorts. Omdat hij al zwak was door ondervoeding was zijn lichaampje er niet tegen bestand. Als Gisela en Alejandro niet snel waren teruggekeerd naar de stad, hadden ze Alex verloren.

Alex werd opgenomen in het Moeder-Kind-hospitaal, maar toen hij na een maand geen infuus meer kreeg, moesten zijn ouders zelf zorgen voor voedzaam eten en vitamines. Dat konden zij onmogelijk betalen. Gelukkig konden wij helpen.

Ondervoede kinderen worden een half jaar lang in het voedingsprogramma opgenomen. Dat betekent dat zij iedere maand een tas met voedingsmiddelen en vitamines van ons ontvangen. Daarnaast worden de kindjes regelmatig gewogen en ontvangen de verzorgers informatie over wat hun kindje nodig heeft om gezond op te groeien.

In deze laatste maand van het jaar 2017 houden we een grote campagne voor zulke maandelijkse voedselpakketten.

Vult u ook een tas? Voor maar € 15 stuurt u al een goed gevulde tas naar een ondervoed kindje. U redt een kindje van ondervoeding door 6 maal een tas te vullen, 6 keer € 15 is € 90.

Gaat u nog kerstinkopen doen? Denk dan ook aan Alex en al die andere kleine kindjes die u kunt helpen! Namens de Amazonekinderen heel erg bedankt!

Klik hier om uw tas te vullen.

 

Foto’s worden groot vertoond door op de afbeelding te klikken.