Uit het werkveld

Door Esteban Niemira, projectcoördinator in Bolivia

Beste vrienden in Nederland, ik hoop dat het goed met u allen gaat. Hier in Riberalta gonst het van de activiteiten.

Families die gedurende het regenseizoen noten hebben geoogst in het oerwoud keren nu terug naar de stad. We hebben nog geen exacte cijfers gezien, maar de oogst was goed dit jaar en er is op de wereldmarkt veel vraag naar paranoten. Dat is goed nieuws voor de bevolking hier. In de stad draaien de notenfabriekjes op volle toeren.

Nu de scholen weer starten, is iedereen in rep en roer. Er zijn vrolijke optochten door de straten om de opening van het schooljaar te vieren. Ook voor ons is dit een drukke tijd. We hebben dankzij uw steun opnieuw veel schoolpakketten kunnen uitdelen aan kinderen uit arme gezinnen. Een aantal nieuwe studenten heeft zich aangemeld voor het verkrijgen van een studiebeurs. Ik heb mooie gesprekken met hen gevoerd.

Het coördineren van de hulpprojecten vraagt al mijn aandacht. Dit jaar hopen we het ouderencentrum in Guayaramerín op te gaan knappen. Ik ga daar later uw hulp bij vragen. Voor nu: dank voor uw steun en betrokkenheid. Uw vriendschap bemoedigt ons enorm bij de uitvoering van het mooie, maar soms ook moeilijke werk.

Klik hier om meer te lezen over ons werkgebied.

Esteban Niemira met zijn gezin