Update van de Hospitaalboot Esperanza
23 mei 2022 

Update van de Hospitaalboot Esperanza

Zieke kinderen en hun ouders die diep in de jungle wonen wachten op onze hulp. Zij hebben al hun hoop gevestigd op de hospitaalboot. Het is dan ook nog steeds van groot belang dat de hospitaalboot kan blijven varen. We willen alle zieken bezoeken en een behandeling aanbieden.

Het team is op dit moment onderweg langs de twee grote rivieren de Yata en de Mamoré, het dichtbegroeide en afgelegen Amazonewoud van Noord-Bolivia in.

Dit is het alarmerende bericht dat zij ons stuurden: de nood onder de inheemse bevolking blijkt veel groter te zijn dan onze medewerkers tevoren hadden ingeschat!

Iedereen helpen

Dit betekent dat er dringend meer medicijnen nodig zijn. Om alle zieke kinderen en ouderen goed te kunnen helpen is er daarbij grote behoefte aan test- en meetapparatuur voor het stellen van diagnoses.

Ziet u, daarom is het zo belangrijk dat we de hospitaalboot straks kunnen bevoorraden met een nieuwe voorraad medicijnen en extra medisch materiaal. Helpt u met uw gift? Klik dan hier.


Trots op onze hulpverleners

Dr. Sorel Guerra, arts op de hospitaalboot, en zijn team zijn vastbesloten om zoveel mogelijk mensen te helpen. Zelfs als dat hun eigen leven in gevaar brengt. De liefde voor de inheemse bevolking en het besef dat deze mensen niemand anders hebben om op terug te vallen drijft hen om bij nacht en ontij hun werk te doen. We zijn dan ook bijzonder trots op onze medewerkers op de hospitaalboot.

Zo trots zijn we er ook op dat we vrienden zoals u in Nederland hebben. Ver weg maar
dichtbij in ons hart. Nog steeds zijn we geraakt door de mensenliefde die donateurs zoals
u laten zien als we vragen om hulp voor de kinderen van het Amazonegebied.

U bent onmisbaar als onze medewerkers hun levensreddende tochten maken. Zij wagen hun leven om anderen te redden. Helpt u opnieuw met uw gift? Voor ieder bedrag, klein of groot, zijn we even dankbaar!

Helpt u mee?

Wilt u ons daarbij helpen? Dat kan! Elke gift is welkom om medicijnen en meer medische materialen als test- en meetapparatuur aan te schaffen.

Dank u wel!