Page content

Jongerenwerk

Onderdrukking en uitbuiting door Spaanse overheersers in het verleden hebben ervoor gezorgd dat de indianenbevolking passief en afwachtend is geworden. Omdat wij het belangrijk vinden om hulp te bieden die ook op de langere termijn effect heeft, richten we ons graag op de jeugd. De Amazonegemeenschappen hebben een grote behoefte aan een nieuwe generatie van verantwoordelijke en productieve leden. Wij stimuleren jonge mensen in hun persoonlijke groei door hun te leren verantwoordelijkheden te dragen en zelfstandig te zijn.

Jeugdwerk02

In Riberalta, Guayaramerin, Puerto Rico, Porvenir en Cobija organiseren we regelmatig jeugdbijeenkomsten die door veel jongeren trouw worden bezocht. Onderwerpen die we soms serieus, soms op ludieke wijze aan de orde laten komen zijn: eerlijkheid, vriendschap, huwelijkstrouw, verantwoordelijkheid voor de medemens en de natuur, en leiding geven.

Onderwijs11

Langzaam maar zeker zien wij een mentaliteitsverandering op gang komen. Jonge mensen kijken nu verder dan de dag van vandaag. Zij zijn gemotiveerd om te studeren en verder te komen in het leven. Hun nieuw verworven kennis en vaardigheden stellen zij graag in dienst van hun eigen gemeenschap.