Wat een boos kind!

Zolang een kind nog niet kan praten en dus ook niet kan zeggen hoe het zich voelt, moet je dat als ouders aan zijn of haar gedrag aflezen. Als een kindje rust uitstraalt, is het blij en tevreden. Maar als het boos en onrustig is, dan weet je: er is iets mis.

Die arme Oti. Wat een boos kind was dat! Zo verschrikkelijk boos en onrustig, dat je meteen al zag: dit is niet in orde, er is iets met haar aan de hand.

Dat was ook zo. Toen zij 6 maanden oud was, kreeg zij hersenvliesontsteking met hoge koorts en stuiptrekkingen. Nadat het ergste gevaar was geweken en zij langzaam weer opknapte, bleek dat Oti toch ernstige lichamelijke schade had opgelopen. Zij was geen blijde baby meer.

Als haar moeder haar wilde voeden, wassen of kleden, sloeg het meisje luid gillend en krijsend om zich heen. Er was geen land met Oti te bezeilen. Haar moeder en zusje wilden niets liever dan het kind helpen, maar tot hun grote verdriet kregen zij geen vat op haar.

Oti werd ouder, maar leerde niet, zoals andere kinderen, lopen en praten. Zij bleef in alles volledig afhankelijk van haar familie. En zij was altijd maar boos en onrustig. Arm kind, arme familie! Maar toen voltrok zich een wonder…

Op een dag bezocht de verpleegkundige van Centro Nuevos Horizontes de hut van Oti’s verdrietige familie. Zij onderzocht het agressieve kind en vroeg de moeder toen of zij Oti naar het centrum zou willen brengen. De moeder zette haar schaamtegevoel opzij en kwam!

In ons gehandicaptencentrum kreeg Oti intensieve begeleiding met fysiotherapie. Dankzij de liefdevolle en geduldige aanmoediging van het personeel leerde Oti zelfs lopen! Zij werd steeds minder afhankelijk. Haar zelfvertrouwen, spraakvermogen en sociale vaardigheden namen verder toe. Oti gaat nu zelfs naar een speciale school. Ze doet erg haar best om te leren lezen en schrijven. Ze is enthousiast en vrolijk en maakt anderen graag blij.

Een miraculeuze ommekeer! Het gefrustreerde, onhandelbare kind had zich tot verbazing en verrassing van haar bezorgde familie ontpopt tot een vrolijk, liefdevol en zorgzaam meiske.

Het verhaal van Oti laat zien hoe belangrijk het werk van Centro Nuevos Horizontes is. Jaarlijks worden hier meer dan 200 gehandicapte kinderen en hun families geholpen. Het centrum staat erg hoog aangeschreven.

Wilt u een kind als Oti helpen, doe dan een gift voor Centro Nuevos Horizontes! Deze weken loopt onze actie voor het centrum. Het reddende en hoopgevende werk kost voor het hele jaar 2018 in totaal € 59.875. We hopen dat u meedoet met een kleine of grote gift, zodat het lukt om dit bedrag bij elkaar te krijgen!

Met eigen ogen zien wat Centro Nuevos Horizontes voor kinderen als Oti betekent? Bekijk dan onze documentaire. Vraag hier de gratis dvd aan.

Om een gift te doen klikt u hier.

Hartelijk dank!!

PS. In 1995 startten wij Centro Nuevos Horizontes om zwaar tot zeer zwaar gehandicapte kinderen te kunnen helpen. Het centrum is in de wijde omgeving het eerste en enige toevluchtsoord voor gehandicapte kinderen en hun ouders. Bisschop Casey komt er heel graag, vertelde hij ons, want hij houdt van de kinderen en van de vrolijkheid in het centrum en hij is ontzettend trots op onze medewerkers die de kinderen zo geduldig en liefdevol begeleiden.

Foto’s – Klik op onderstaande foto’s om ze in het groot te bekijken

Oti leerde zelfs lezen en schrijven!

Oti fleurde in het centrum helemaal op!