Het werk van Stichting Amazone Kinderen
14 april 2016 

Het werk van Stichting Amazone Kinderen

Na een lange en vermoeiende reis is de filmploeg gearriveerd in Riberalta. Twee weken lang gaan zij op pad om het werk van de stichting te filmen.

Bolivia_TopographyHet zal een intensieve periode worden en wij kunnen niet wachten op het resultaat. Door de geografisch geïsoleerde ligging van Bolivia is alleen de reis al indrukwekkend, honderden kilometers oerwoud vanuit de lucht….

De filmploeg, bestaande uit Hans en Lilias Vernhout van Cinetic, Carola Wortman en Jeanette Eesmann, heeft de eerste dagen erop zitten. Hans en Lilias hebben samen veel documentaires gemaakt voor onder andere EO Metterdaad, wij zijn blij met hun expertise.

Het team is gestart met filmen in Centro Nuevos Horizontes, het centrum voor gehandicapte kinderen. Bijzonder is dat alles gefilmd mag worden; van eten en tandenpoetsen tot therapieën die de kinderen volgen. Zo ook de therapie die een jonge vrouw van 18 die leert lopen.

De filmploeg laat weten dat de mensen erg afhankelijk zijn van Stichting Amazone Kinderen. Zo hebben ze een jongetje van twee bezocht dat op de wachtlijst staat voor een operatie aan zijn klompvoetjes. De situatie waarin hij werd aangetroffen was schrijnend. Het jochie leeft met zijn moeder van 16 en zijn babyzusje in een hutje van kleden met een plastic dak…. Het is dankzij uw hulp dat deze kinderen en hun families een kans krijgen op een beter leven. Úw steun zorgt ervoor dat dit jongetje geopereerd kan worden en zich kan ontwikkelen zoals hoort.

jungle-viewDeze maand voeren we campagne voor onderwijs, dat is voor alle kinderen en de toekomst van de families en het land van groot belang. Maak alstublieft nu nog uw gift over. Wilt u de filmploeg volgen? Bekijk dan gauw foto’s en berichtjes op onze Facebookpagina.

Maak alstublieft uw gift over door op deze link te klikken.

Hartelijk dank!