Wordt u ook vriend van de Amazonekinderen?

Langdurige zorg voor kinderen met een handicap

Dankzij de steun van onze vaste donateurs in Nederland hebben wij veel goeds voor de kinderen kunnen doen, bijvoorbeeld voor Andrea op de foto hierboven. Haar verhaal heeft al vele harten geraakt.

Andrea woont in een houten hut aan de rand van de oerwoudstad Riberalta. 28 jaar geleden werd zij te vroeg, maar wel gezond geboren. De kinderarts in het ziekenhuis diende haar per ongeluk te veel zuurstof toe. Als gevolg daarvan raakte Andrea gehandicapt. Een tante die voor Andrea zorgde bracht het meisje naar ons gehandicaptencentrum Centro Nuevos Horizontes. Gelukkig maar!

De kleine Andrea werd in ons centrum een van de vaste gasten. Zij kreeg de therapie die zij nodig had, en haar tante leerde hier van onze begeleiders hoe zij thuis beter voor het kindje kon zorgen.

Zonder de hulp van onze fysiotherapeuten en begeleiders had Andrea nooit zelfstandig leren eten en drinken. Dan was zij voor altijd aan haar bed gekluisterd geweest en volledig afhankelijk van anderen.

Andrea laat ons zien, dat de langdurige zorg en aandacht haar leven ten goede heeft veranderd. 

In Riberalta worden in ons gehandicaptencentrum Centro Nuevos Horizontes ongeveer 200 kinderen met lichamelijke en verstandelijke handicaps opgevangen. Zij krijgen fysiotherapie en er worden spelletjes met hen gedaan in het dagverblijf.

Het vrolijke centrum is van groot belang voor het doorbreken van het taboe dat in Bolivia rust op het hebben van een gehandicapt kind. Wij hebben drie lokale fysiotherapeuten in dienst. Zij geven ouders en verzorgers van de kinderen les over hoe zij hun kind thuis het best kunnen verzorgen.

Zoals Andrea zijn er meer kinderen in ons werkgebied. Zonder hulp blijven zij verborgen in het donker van de armoedige hutten. Voor al deze kinderen vragen wij uw hulp!

Natuurlijk zijn we blij als we losse giften ontvangen. Daarvan kunnen we medicijnen, aangepaste schoentjes of spelmateriaal aanschaffen. Voor kinderen zoals Andrea echter, die niet eenmaal, maar voortdurend verzorging en therapie nodig hebben, hopen we op uw doorlopende steun.

Hierbij willen we u van harte uitnodigen om met uw doorlopende steun Vriend van de Amazonekinderen te worden. Dat kan al voor € 5,00 per maand.

Dankzij de liefdevolle betrokkenheid van donateurs hebben we al veel voor de Amazonekinderen in Bolivia kunnen doen, maar er is nog zoveel werk te doen voor kinderen in de armste gezinnen die óók dringend hulp nodig hebben.

U kunt vandaag ook Vriend van de Amazonekinderen worden.

Klik daarvoor hier.

Namens Andrea en alle andere Amazonekinderen alvast hartelijk dank!


Delen:

18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
02 april 2024

Overstromingen Cobija

Stichting Amazone Kinderen schiet te hulp! Afgelopen februari overstroomde de rivier de Acre een groot deel van de oerwoudstad Cobija,…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 28 september 2022