Je wordt ziek en je gaat dood, zo is het nu eenmaal…
22 februari 2018 

Je wordt ziek en je gaat dood, zo is het nu eenmaal…

De indianen die diep in de jungle wonen, leven met deze gedachte. Tegen ziekte en dood kun je niets doen, zo is het nu eenmaal. En er heerst grote verslagenheid als iemand sterft. Maar er is gelukkig wél iets aan te doen!

Dankzij de hospitaalboot komt ons medische team van artsen en verpleegkundigen bij deze bevolking. Dokter Maria legt aan de dorpelingen uit hoe belangrijk het is dat zij zich juist tegen ziektes wapenen. “Jullie moeten goed voor jezelf zorgen, want wie zorgt er anders voor de ouderen  en voor de kinderen?”

Het medisch team houdt spreekuur… in de open lucht! Van heinde en verre komen zieke en gewonde mensen naar de verzamelplek om behandeld te worden. Ook geeft het team uitgebreid voorlichting over het belang van schoon voedsel en persoonlijke hygiëne om ziektes te voorkomen.

Onze artsen en verpleegkundigen doorstaan de ontberingen van de wekenlange bootreis, ver van huis. Zij kiezen voor de hitte van de jungle, steekmuggen en gevaar van giftige slangen en spinnen. Weet u waarom? Dokter Maria zegt: “Omdat we houden van de mensen. Zonder onze hulp is er geen medische zorg voor hen.”

Graag willen we nog meer mensen bereiken met onze hospitaalboot! Helpt u mee om dit reddende werk mogelijk te maken? Dit kunt u doen om de junglebevolking te helpen met kennis en medische zorg:

  • Een gift van € 15 voor onderzoek door de dokter.
  • Een gift van € 25 voor tabletten en zalf tegen infecties of andere aandoeningen.
  • Een gift van € 50 voor het werk van het medisch team en onderhoud van de hospitaalboot.

Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!

Een gift overmaken voor het werk van Stichting Amazone Kinderen doet u hier.

Spreekuur jungle