Levensreddende zorg voor inheemse families in het regenwoud

Beste vrienden in Nederland,

Vandaag schrijf ik u over de kinderen in afgelegen Boliviaanse jungledorpen. Wie kijkt er naar hen om? Als zij ziek worden of een ongeluk krijgen kunnen zij niet naar een dokter of een ziekenhuis. Toch wanhopen hun families niet. Zij weten dat zij op de Esperanza kunnen rekenen. Het is hun enige hoop op medische zorg.

Ja, als de mensen via de radio hebben gehoord dat de hospitaalboot eraan komt, verzamelen zij zich met hun zieken en gewonden bij de oever van de rivier. Gespannen turen zij over het water en houden hun adem in. Komt de hospitaalboot er al aan? Zal de dokter ons en onze kinderen kunnen helpen?

Het is maar een eenvoudige boot, onze Esperanza, maar

het heeft alles aan boord om de mensen te helpen.

 

Op 11 april staat de eerstvolgende reis van het medische team gepland. Ik hoop dat er vóór die datum al genoeg geld is om het hele jaarprogramma uit te voeren. Dan kunnen wij de mensen in het Amazonegebied nu al via de radio berichten wanneer de Esperanza naar hun dorpen komt.

Beste lezer, uw steun is onmisbaar. Helpt u weer mee? Geweldig als u vandaag al een gift kunt doen. Uw donatie betekent de redding van kinderen in het regenwoud!

Natuurlijk is elk bedrag van uw keuze zeer welkom. Ik weet dat het uit een zeer goed hart komt, want u bent net als ik diep begaan met de Amazonekinderen.

Met grote dankbaarheid en genegenheid,

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

 

De boot moet zo snel mogelijk bevoorraad worden met medicijnen en brandstof. Dus als u vandaag al wilt reageren: onder het kostenoverzicht klikt u op de doneerbutton om een donatie te doen.

 

Dit zijn de kosten per tocht:  
Geneesmiddelen en voedingssupplementen  €    864
Verbandmiddelen en instrumenten  €    364
Het werk van de arts  €    373
Het werk van 2 verpleegkundigen  €    655
Het werk van de coördinator  €   327
Het werk van de schipper/kok  €   300
Brandstof  €   291
Onderhoud van de boot  €   409
Proviand voor onderweg  €   200
Totaal:  €  3.782

 

Uw gift voor een van deze onderdelen betekent de redding van een kind en de genezing van een vader of moeder.

HARTELIJK DANK!

 


Delen:

26 april 2024

JIJ BENT NODIG!

Ja, jij bent nodig voor de bescherming van indianengemeenschappen.   We willen allemaal dat het Amazonegebied met de prachtige natuur…
18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 27 maart 2023