Centro Médico Mons. Luis M. Casey

Toevluchtsoord voor de allerarmste Amazonefamilies

Samen met u willen we de droom van recent overleden bisschop Casey werkelijkheid laten worden: de bouw van een nieuw medisch centrum, midden in de stad Riberalta, als baken van hoop voor de allerarmste mensen in Riberalta en het omringende oerwoud.

Dit nieuwe centrum is dringend nodig om aan de enorme behoefte aan medische zorg te kunnen blijven voldoen. Door de pandemie is eens te meer gebleken hoe het gezondheidssysteem van de Boliviaanse overheid tekortschiet. De armoede is verder toegenomen en inheemse families worden met hun kinderen aan hun lot overgelaten.

Om de verarmde bevolking te helpen geven wij medische zorg, óók als de families er niet voor kunnen betalen. Onze oude centra zijn echter oud en vervallen en voldoen niet meer aan de hygiëne-eisen.

Traditionele en moderne geneeskunde onder één dak

Het nieuw gebouw zal de moderne en de traditionele geneeskunde samenbrengen. Met respect voor de tradities van de indianenfamilies, verlagen wij zoveel mogelijk de drempel. Zij vertrouwen ons en durven met hun zieke kinderen naar ons toe te komen. Het medisch centrum met apotheek wordt een eenvoudig, toegankelijk gebouw, waar allerlei vormen van zorg een plek krijgen. Van verpleegkunde, zwangerenzorg en tandheelkunde tot aan maatschappelijk werk, diabeteszorg en oogheelkunde. Het wordt gebouwd in een van de armste wijken van de stad. Zo zijn wij goed te vinden voor wie onze hulp nodig heeft.

Samen bouwen aan de toekomst!

Begin oktober 2022 startte onze actie voor de bouw. Omdat er veel geld nodig is, zullen we dit belangrijke verhaal in de komende tijd met u blijven delen.

Doet u mee, bijvoorbeeld met een bijdrage voor een deur of venster? Misschien voor het dak of een douche? Iedere gift – klein of groot – die uit liefde wordt gedaan is zeer welkom. Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Vertelt u het door? Dan kunnen we samen iets moois bouwen!

Dank u wel!

Marco Aresi,
Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

26 april 2024

JIJ BENT NODIG!

Ja, jij bent nodig voor de bescherming van indianengemeenschappen.   We willen allemaal dat het Amazonegebied met de prachtige natuur…
18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 7 november 2022