Centro Médico Mons. Luis M. Casey

Toevluchtsoord voor de allerarmste Amazonefamilies

Samen met u willen we de droom van recent overleden bisschop Casey werkelijkheid laten worden: de bouw van een nieuw medisch centrum, midden in de stad Riberalta, als baken van hoop voor de allerarmste mensen in Riberalta en het omringende oerwoud.

Dit nieuwe centrum is dringend nodig om aan de enorme behoefte aan medische zorg te kunnen blijven voldoen. Door de pandemie is eens te meer gebleken hoe het gezondheidssysteem van de Boliviaanse overheid tekortschiet. De armoede is verder toegenomen en inheemse families worden met hun kinderen aan hun lot overgelaten.

Om de verarmde bevolking te helpen geven wij medische zorg, óók als de families er niet voor kunnen betalen. Onze oude centra zijn echter oud en vervallen en voldoen niet meer aan de hygiëne-eisen.

Traditionele en moderne geneeskunde onder één dak

Het nieuw gebouw zal de moderne en de traditionele geneeskunde samenbrengen. Met respect voor de tradities van de indianenfamilies, verlagen wij zoveel mogelijk de drempel. Zij vertrouwen ons en durven met hun zieke kinderen naar ons toe te komen. Het medisch centrum met apotheek wordt een eenvoudig, toegankelijk gebouw, waar allerlei vormen van zorg een plek krijgen. Van verpleegkunde, zwangerenzorg en tandheelkunde tot aan maatschappelijk werk, diabeteszorg en oogheelkunde. Het wordt gebouwd in een van de armste wijken van de stad. Zo zijn wij goed te vinden voor wie onze hulp nodig heeft.

Samen bouwen aan de toekomst!

Begin oktober 2022 startte onze actie voor de bouw. Omdat er veel geld nodig is, zullen we dit belangrijke verhaal in de komende tijd met u blijven delen.

Doet u mee, bijvoorbeeld met een bijdrage voor een deur of venster? Misschien voor het dak of een douche? Iedere gift – klein of groot – die uit liefde wordt gedaan is zeer welkom. Alvast hartelijk dank voor uw gift!

Vertelt u het door? Dan kunnen we samen iets moois bouwen!

Dank u wel!

Marco Aresi,
Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

01 juni 2023

Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming…
10 mei 2023

Een nieuwe website!

Via de post en via e-mail sturen we berichten naar onze donateurs en anderen die interesse hebben in hulp aan…
10 mei 2023

Waar komen paranoten vandaan?

Paranoten staan ook wel bekend als Brazielnoten of Amazonenoten. De noten groeien in een vrucht van de Bertholletia excelsa-boom die…

Geplaatst op 7 november 2022