Centro VELATACÚ

In ons werkgebied in Bolivia is ‘Velatacú’ een traditioneel begrip: het zijn de kinderen die  rond de tacú staan, een grote traditionele vijzel, om te proeven van het eten dat hun moeders en grootmoeders malen. Ons schoolmaaltijdenproject wil zo’n vijzel of pan zijn, waar arme kinderen voeding, genegenheid en onderwijs ontvangen. Een veilige plek waar zij kunnen groeien en hun dromen waarmaken.

Kinderen in de knel – Meer dan 4.000 kinderen telden de religieuze zusters van “Nuestra Senora de los Milagros” toen zij onderzoek deden naar de leefomstandigheden van inheemse families in de buitenwijken van Riberalta. Voor de allerarmsten vragen zij ons nu indringend om hulp.

Erbarmelijk – Het gaat om inheemse indianen en boeren, die in de loop van de tijd vanuit de jungle en het platteland naar de stad trokken om er een beter bestaan op te bouwen. Op de plek waar zij hun hutten bouwden, zijn geen voorzieningen zoals drinkwater en rioleringen. In deze erbarmelijke omstandigheden, met voedseltekort en vuile waterputten, worden hun kinderen ziek. Hun groei, zowel lichamelijk als verstandelijk, stagneert.

Eten en leren – Wat kunnen we het best doen om deze kinderen te helpen? De zusters hadden een goed idee. Zij richtten een zaal van hun pastorale centrum in als eetkamer en klaslokaal en nodigden de allerarmste kinderen uit. Ondervoed en schuw, maar getrokken door de geur van eten en de vriendelijkheid van de zusters, kwamen de eerste kinderen binnen.

Vertrouwen winnen – Langzaam maar zeker overwinnen kinderen hun onzekerheid en nemen zij deel aan het voedsel- en leerprogramma dat hen helpt om te groeien en zich te ontwikkelen. De dagelijkse maaltijd en het leer- en speelprogramma zorgen ervoor dat zij hun achterstand inhalen. Kijk eens naar die gezichtjes!

Samen met u – Het programma is gestart met een klein groepje kinderen, maar nu willen we het toegankelijk maken voor zeker 100 kinderen per dag. Daar hebben wij uw hulp voor nodig! Doet u mee? Kijk wat u kunt doen:

Doet u mee met een gift? Dat is fantastisch! Klik alstublieft op de doneerbutton hieronder.

Hartelijk dank voor uw hulp!


Delen:

01 juni 2023

Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming…
10 mei 2023

Een nieuwe website!

Via de post en via e-mail sturen we berichten naar onze donateurs en anderen die interesse hebben in hulp aan…
10 mei 2023

Waar komen paranoten vandaan?

Paranoten staan ook wel bekend als Brazielnoten of Amazonenoten. De noten groeien in een vrucht van de Bertholletia excelsa-boom die…

Geplaatst op 11 april 2023