Wilskracht en positiviteit

Elder kan niet praten. Hij is meervoudig gehandicapt. Maar met zijn wilskracht en positiviteit is hij een voorbeeld en inspiratie voor velen. Lees hier zijn bijzondere verhaal.

De AREEC School voor speciaal onderwijs is een van onze hulpprojecten in Bolivia. De school werd in 2021 gebouwd met steun van donateurs uit Nederland. De school bruist van de activiteiten, maar sommige kinderen kunnen vanwege hun handicaps niet deelnemen aan de lessen. Dus gaan de leerkrachten naar hen toe om thuisonderwijs te geven.

Een van de leerkrachten, juf Jessi, bezoekt driemaal per week een eenvoudige houten hut aan het eind van een zandweg. Elke keer wordt zij daar ontvangen met de brede glimlach en indringende blik van Elder. Elder kan niet praten, maar juf Jessi begrijpt zonder woorden precies wat hij bedoelt. Vandaag wijst Elder trots naar de potten met bloemen, uien en paprika’s, gewassen die hij zelf met grote inspanningen heeft opgekweekt. Elder is een 16-jarige jongen met meerdere beperkingen. Hij is afhankelijk van zijn rolstoel. Toen wij Elder leerden kennen was hij nog maar een kleine jongen, maar zijn grote ogen vertelden ons dat hij alles begreep waar we het over hadden. Helaas wilde geen enkele reguliere school Elder opnemen, maar onze leerkrachten wilden hem helpen.

Juf Jessi begon Elder taal- en rekenles te geven, waarbij zij gebruik maakte van woordbriefjes. Dat was een enorme uitdaging voor beiden, maar nu kan Elder zelfs lezen en rekenen! Toen Elders vader twee jaar geleden overleed, begon Elder zelfs de zaken voor het gezin te regelen. Hij communiceert door middel van vingerschilderen en hij droomt ervan om zijn familie financieel te steunen door gewassen in potten en kweekbedden op te kweken en te verkopen.

Deze prestaties laten zien dat, waar wij beperkingen zien, een jongen zoals Elder zulke grenzen weet te doorbreken. Met wilskracht en positiviteit moedigt Elder ons aan om het onderwijs voor gehandicapte kinderen voort te zetten. Elder laat ons zien dat ook zij kunnen een bijdrage kunnen leveren aan anderen die het moeilijk hebben.

Help mee om dromen van kinderen zoals Elder waar te maken.

Doe een gift voor onderwijs aan gehandicapte kinderen in Bolivia!


Delen:

18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
02 april 2024

Overstromingen Cobija

Stichting Amazone Kinderen schiet te hulp! Afgelopen februari overstroomde de rivier de Acre een groot deel van de oerwoudstad Cobija,…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 16 oktober 2023