Wilskracht en positiviteit

Elder kan niet praten. Hij is meervoudig gehandicapt. Maar met zijn wilskracht en positiviteit is hij een voorbeeld en inspiratie voor velen. Lees hier zijn bijzondere verhaal.

De AREEC School voor speciaal onderwijs is een van onze hulpprojecten in Bolivia. De school werd in 2021 gebouwd met steun van donateurs uit Nederland. De school bruist van de activiteiten, maar sommige kinderen kunnen vanwege hun handicaps niet deelnemen aan de lessen. Dus gaan de leerkrachten naar hen toe om thuisonderwijs te geven.

Een van de leerkrachten, juf Jessi, bezoekt driemaal per week een eenvoudige houten hut aan het eind van een zandweg. Elke keer wordt zij daar ontvangen met de brede glimlach en indringende blik van Elder. Elder kan niet praten, maar juf Jessi begrijpt zonder woorden precies wat hij bedoelt. Vandaag wijst Elder trots naar de potten met bloemen, uien en paprika’s, gewassen die hij zelf met grote inspanningen heeft opgekweekt. Elder is een 16-jarige jongen met meerdere beperkingen. Hij is afhankelijk van zijn rolstoel. Toen wij Elder leerden kennen was hij nog maar een kleine jongen, maar zijn grote ogen vertelden ons dat hij alles begreep waar we het over hadden. Helaas wilde geen enkele reguliere school Elder opnemen, maar onze leerkrachten wilden hem helpen.

Juf Jessi begon Elder taal- en rekenles te geven, waarbij zij gebruik maakte van woordbriefjes. Dat was een enorme uitdaging voor beiden, maar nu kan Elder zelfs lezen en rekenen! Toen Elders vader twee jaar geleden overleed, begon Elder zelfs de zaken voor het gezin te regelen. Hij communiceert door middel van vingerschilderen en hij droomt ervan om zijn familie financieel te steunen door gewassen in potten en kweekbedden op te kweken en te verkopen.

Deze prestaties laten zien dat, waar wij beperkingen zien, een jongen zoals Elder zulke grenzen weet te doorbreken. Met wilskracht en positiviteit moedigt Elder ons aan om het onderwijs voor gehandicapte kinderen voort te zetten. Elder laat ons zien dat ook zij kunnen een bijdrage kunnen leveren aan anderen die het moeilijk hebben.

Help mee om dromen van kinderen zoals Elder waar te maken.

Doe een gift voor onderwijs aan gehandicapte kinderen in Bolivia!


Delen:

11 juli 2024

Help Maricela genezen

Maricela van 12 jaar trok in november, toen de regentijd begon, met haar familie diep het oerwoud in om te…
27 juni 2024

UPDATE: Nieuwe hospitaalboot (1)

Kijk eens, wat wordt er hard gewerkt aan de wal van de Rio Mamoré in Bolivia! Wat is hier aan…
25 juni 2024

UITGELICHT: Nieuw educatief landbouwproject

Samen zorgen voor eten én voor de natuur! Diep in de jungle van Bolivia ging in 2023 met steun van…

Geplaatst op 16 oktober 2023