Het mooiste kerstgeschenk voor een kind

De magie van Kerstmis

Herinnert u zich nog hoe u als kind uitkeek naar Kerstmis? Hoe u verlangde naar de tijd van lichtjes, muziek, een feestmaaltijd, een mooie kerstvertelling en geschenken?

Natuurlijk verlangen kinderen in Bolivia ook naar een prachtige kerst. Het probleem is, dat deze kinderen in diepe armoede leven. Velen van hen moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Zij kennen maar weinig vertier in hun leven. Voor lichtjes, geschenken en een feestelijk kerstmaal is geen geld.

Ook dit jaar willen we deze kinderen – afkomstig uit de armste wijken – uitnodigen voor ons jaarlijkse Kinderkerstfeest. Er is plek voor ongeveer 450 kinderen. Tenminste, als u ons weer helpt om het mogelijk te maken.

Wij kunnen dit Kinderkerstfeest alleen mogelijk maken als u ons daarbij helpt. Doet u mee?

Met uw gift van € 18 kunnen wij één kind uitnodigen voor het feest en het na afloop, zoals dat hoort bij een kinderkerstfeest, een geschenkje met iets lekkers meegeven.

Waarom doen we dit?

In de eerste plaats om de kinderen een blijde, onbezorgde dag te geven. Om hen op de ene dag de magie van Kerstmis te laten voelen. Met een kerstspel en mooie muziek, met chocolademelk en kerstcake. Kunt u zich hun blijheid en verwondering voorstellen? Op die ene dag willen wij hen laten merken dat ze niet alleen zijn. Dat er andere kinderen zijn zoals zij, en lieve mensen die om hen geven.

Boliviaanse mensen praten niet over hun problemen. Die houden zij verborgen. Zij vragen niet graag om hulp. Daarom is het moeilijk om families te benaderen. Maar door hun kinderen op ons Kinderkerstfeest uit te nodigen, leren de families ons te vertrouwen. Er worden vriendschappen gesloten, zodat zij ons om hulp durven te vragen als ze in de problemen zijn. Gesloten deuren gaan open. Ook harten die gesloten waren gaan open.

Het feest is eenvoudig van opzet. Toch is dit het mooiste geschenk wat we – samen met u – aan al die kinderen en hun arme families kunnen geven. Dit is immers de magie en de ware betekenis van Kerstmis, dat we liefde en aandacht schenken aan de kleinsten en zwaksten?

Doet u mee met onze kerstactie? Dan brengt u een beetje licht in het donkere bestaan van deze kinderen!

Het kost € 18 per kind om dit feest te organiseren. Kunt u dat bedrag missen als kerstgeschenk voor een kind? Wat fijn!

Alvast hartelijk dank voor uw donatie!

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

 


Delen:

26 april 2024

JIJ BENT NODIG!

Ja, jij bent nodig voor de bescherming van indianengemeenschappen.   We willen allemaal dat het Amazonegebied met de prachtige natuur…
18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 22 november 2023