Het mooiste kerstgeschenk voor een kind

De magie van Kerstmis

Herinnert u zich nog hoe u als kind uitkeek naar Kerstmis? Hoe u verlangde naar de tijd van lichtjes, muziek, een feestmaaltijd, een mooie kerstvertelling en geschenken?

Natuurlijk verlangen kinderen in Bolivia ook naar een prachtige kerst. Het probleem is, dat deze kinderen in diepe armoede leven. Velen van hen moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Zij kennen maar weinig vertier in hun leven. Voor lichtjes, geschenken en een feestelijk kerstmaal is geen geld.

Ook dit jaar willen we deze kinderen – afkomstig uit de armste wijken – uitnodigen voor ons jaarlijkse Kinderkerstfeest. Er is plek voor ongeveer 450 kinderen. Tenminste, als u ons weer helpt om het mogelijk te maken.

Wij kunnen dit Kinderkerstfeest alleen mogelijk maken als u ons daarbij helpt. Doet u mee?

Met uw gift van € 18 kunnen wij één kind uitnodigen voor het feest en het na afloop, zoals dat hoort bij een kinderkerstfeest, een geschenkje met iets lekkers meegeven.

Waarom doen we dit?

In de eerste plaats om de kinderen een blijde, onbezorgde dag te geven. Om hen op de ene dag de magie van Kerstmis te laten voelen. Met een kerstspel en mooie muziek, met chocolademelk en kerstcake. Kunt u zich hun blijheid en verwondering voorstellen? Op die ene dag willen wij hen laten merken dat ze niet alleen zijn. Dat er andere kinderen zijn zoals zij, en lieve mensen die om hen geven.

Boliviaanse mensen praten niet over hun problemen. Die houden zij verborgen. Zij vragen niet graag om hulp. Daarom is het moeilijk om families te benaderen. Maar door hun kinderen op ons Kinderkerstfeest uit te nodigen, leren de families ons te vertrouwen. Er worden vriendschappen gesloten, zodat zij ons om hulp durven te vragen als ze in de problemen zijn. Gesloten deuren gaan open. Ook harten die gesloten waren gaan open.

Het feest is eenvoudig van opzet. Toch is dit het mooiste geschenk wat we – samen met u – aan al die kinderen en hun arme families kunnen geven. Dit is immers de magie en de ware betekenis van Kerstmis, dat we liefde en aandacht schenken aan de kleinsten en zwaksten?

Doet u mee met onze kerstactie? Dan brengt u een beetje licht in het donkere bestaan van deze kinderen!

Het kost € 18 per kind om dit feest te organiseren. Kunt u dat bedrag missen als kerstgeschenk voor een kind? Wat fijn!

Alvast hartelijk dank voor uw donatie!

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

 


Delen:

26 februari 2024

AMA komt van liefhebben

Van het werkveld Ongeveer anderhalf jaar woon ik nu in Riberalta, in het Boliviaanse Amazonegebied. Ik ben echt gaan houden…
23 februari 2024

Centro Nuevos Horizontes

Zorg voor gehandicapte kinderen U kent dit vrolijke centrum goed, we hebben er al vaak over geschreven en gepubliceerd. Directrice…
22 februari 2024

Het verhaal van Luis Amir

Dank u voor uw betrokkenheid bij het welzijn van kinderen en hun noodlijdende families in het oerwoud van Bolivia. Alleen…

Geplaatst op 22 november 2023