Het verhaal van Joel

Wie zijn eigenlijk de Amazonekinderen?

Dat zijn jongens en meisjes in het Boliviaanse Amazonegebied die niet gewoon, zoals kinderen in Nederland, naar school kunnen gaan of naar een dokter als dat nodig is. Een van die kinderen is Joel van 10 jaar. Hij kon niet lopen en praten. Hoe zijn leven ten goede veranderde leest u hieronder.

Joel was al 10 jaar, maar kon nog steeds niet lopen of praten. Zijn tante zorgde voor hem en zijn twee broertjes, want moeder was overleden en vader zat in de gevangenis. Als tante werkte, bleven de broertjes om beurten thuis van school om in de arme hut op Joel te passen. Joel is een van de vele kinderen in ons werkgebied die geen toegang hebben tot de gezondheidszorg. En dat terwijl hij het zo heel hard nodig heeft.

Op een dag hoorden onze medewerkers over dit gezin. Ze besloten tante een bezoek te brengen om haar te vragen met Joel naar Centro Nuevos Horizontes te komen. Tante was blij dat er mensen waren die haar wilden helpen met Joel, want zij had grote zorgen over het kind.

Op het centrum keek tante haar ogen uit! Ineens zag zij dat er meer ouders en verzorgers waren met evengrote zorgen als zij. De vrolijkheid van het centrum en de vriendelijkheid van de medewerkers overtuigden haar ervan dat Joel hier op zijn plek zou zijn. Vanaf die dag mocht Joel een paar dagen per week naar de dagopvang. In het begin was hij gesloten en somber. Maar langzaamaan begon Joel uit zijn schulp te kruipen en te praten.

Nu is hij een gelukkig kind dat elke dag uitkijkt naar de bus die hem naar Centro Nuevos Horizontes brengt. De fysiotherapie heeft zijn spieren sterker gemaakt, waardoor hij al wat stapjes durft te zetten. Wij willen Joel en zijn familie graag blijven helpen. Tot er een dag komt, dat Joel naar de AREEC School voor gehandicapte kinderen kan gaan.

Doet u mee met een kleine donatie? Dan komt die ten goede aan het prachtige werk van Centro Nuevos Horizontes.

Hieronder vindt u de link naar de doneerpagina. Alvast hartelijk dank!

Wilt u liever meer lezen over Centro Nuevos Horizontes? Klik dan hier voor meer informatie.


Delen:

18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
02 april 2024

Overstromingen Cobija

Stichting Amazone Kinderen schiet te hulp! Afgelopen februari overstroomde de rivier de Acre een groot deel van de oerwoudstad Cobija,…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 22 februari 2024