De droom van jonge mensen

Terwijl de scholen door corona lange tijd gesloten bleven, leerden onze jonge studenten ijverig door. Zij hebben visie en doorzettingsvermogen en willen zich graag inzetten voor de ontwikkeling van hun eigen bevolking.

Deze jonge mensen werken enorm hard. Zij willen hun leven in dienst stellen van anderen.
Daar hebben zij uw hulp voor nodig!

Roly Mamio: “Ik studeer landbouw. Ik weet dat er altijd betere, meer efficiëntere en meer duurzame manieren zijn voor landbouw en veeteelt en ik wil ze leren.”

Brandi Salinas: “Mensen die ziek zijn of gewond hebben vaak meer contact met de verpleegkundige dan met andere gezondheidswerkers, daarom wil ik graag verpleegkundige worden. Ik begrijp dat u een offer brengt door in mij te investeren en ik zal u niet teleurstellen. Uw vrijgevigheid wil ik eren door hard te werken en zoveel mogelijk te bereiken.”

Karla Cortéz Amutari: ”Ik loop stage bij dokter Fernandez in de gezondheidskliniek waar ik help in de apotheek en patiëntendossiers bijhoud. Dank u voor deze kans waarmee ik mijn droom om andere mensen te helpen waar kan maken.”

Nataly Caya Méndez: “Ik studeer boekhoudkunde en ik hoop dat u mijn beurs mogelijk blijft maken. Ik mag meedraaien in het kantoor van het Vicariaat waar de boekhouding van Stichting Amazone Kinderen is ondergebracht. Hier leer ik nauwkeurig te werken en op tijd te zijn. Heel blij ben ik met de beurs en voor de praktijklessen hier.”

David Palomequi Mosqueira: “Ik studeer bedrijfskunde. Dat kan alleen dankzij de beurs die ik van u ontvang. Ik werk parttime in het onderhoud van het Vicariaat (kerkelijk centrum). Hier leer ik dat iedere activiteit in een organisatie belangrijk is, zelfs het maaien van gras en het wieden in de tuin. Alle mensen die mijn studie mogelijk maken wil ik hartelijk bedanken!

Bisschop Casey:

“Ze zijn zo gedreven om een vak te leren, dat sommige jongeren liever studieboeken kopen dan eten. Dit zijn de jongeren die wij graag helpen.”

Hoe fantastisch zou het zijn, als wij ervoor zorgen dat zij een goede opleiding kunnen volgen, ook juist in deze moeilijke tijd! Uw donatie is dan niet alleen een investering in de toekomst van een meisje of een jongen, maar ook in die van de gehele Boliviaanse Amazonebevolking! Alvast heel hartelijk dank voor uw hulp.

Zo kunt u helpen:

U kunt een keuze maken uit de bedragen hieronder, maar we zijn natuurlijk dankbaar voor iedere gift, groot of klein!

 

€ 90                      voor 1 student per maand (of een deel hiervan)
€ 540                   voor 1 student per half jaar
€ 1.080                voor 1 student per heel studiejaar

Dit zijn samenvattingen van interviews die u in volledige vorm hier kunt vinden.


Delen:

01 juni 2023

Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming…
10 mei 2023

Een nieuwe website!

Via de post en via e-mail sturen we berichten naar onze donateurs en anderen die interesse hebben in hulp aan…
10 mei 2023

Waar komen paranoten vandaan?

Paranoten staan ook wel bekend als Brazielnoten of Amazonenoten. De noten groeien in een vrucht van de Bertholletia excelsa-boom die…

Geplaatst op 29 juni 2021