Signalen uit het regenwoud

Door bisschop Eugenio Coter, Riberalta

 

Tijdens het regenseizoen verblijven vele families voor de paranotenoogst diep in de jungle. Ze werken enorm hard, want ze hebben inkomsten nodig voor voeding en schoolmaterialen voor hun kinderen. Het leven in de jungle is echter vol gevaren.

We hoorden over gewelddadige overvallen op oogstende families waarbij paranoten werden buitgemaakt. Die zijn op de markt veel geld waard. Er werden stokken, machetes en vuisten gebruikt en u kunt zich voorstellen wat een angst, ontreddering en wanhoop dit teweegbrengt voor de hardwerkende families en hun kinderen.

Via de radio ontvingen we een noodoproep uit een ander deel van de jungle. Een jongeman was uit een paranotenboom gevallen, met ernstige kneuzingen en een schedelbreuk tot gevolg. In die regio zijn geen artsen of ziekenhuizen en zijn familie is te arm om een reis en een langdurig ziekenhuisverblijf te betalen. Gelukkig konden wij dankzij uw steun helpen.

De gezondheidszorg hier schiet ernstig tekort, maar wij voelen de plicht om dat te veranderen en het lijden van de mensen te verlichten.

Uw steun geeft ons de mogelijkheid én de moed om door te gaan. Blijf alstublieft ook in 2024 met ons en onze kinderen verbonden!


Delen:

18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
02 april 2024

Overstromingen Cobija

Stichting Amazone Kinderen schiet te hulp! Afgelopen februari overstroomde de rivier de Acre een groot deel van de oerwoudstad Cobija,…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 19 februari 2024