Van het werkveld

Door Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

Voordat ik naar het Amazonegebied kwam, had ik al 20 jaar in andere delen van Bolivia gewerkt. Ik dacht dat ik dit land onderhand wel kende, maar… ik had het mis. Dit noordelijke junglegebied is namelijk een totaal ander Bolivia! 

De omgeving is van betoverende schoonheid, maar voor de bewoners is het leven hier een voortdurende strijd om het bestaan. Om beide heeft dit werkgebied mijn hart, en ik weet: óók het uwe! Aan het einde van de regentijd brak er dengue uit, de gevaarlijke knokkelkoorts. Ook ikzelf ben er flink ziek van geweest. In het openbare ziekenhuis van Riberalta zijn enkele kinderen door gebrek aan beademingsapparatuur aan het virus overleden.

Zo kom ik iedere dag meer te weten over de rauwe realiteit hier en word ik uitgedaagd oplossingen te bedenken voor mensen in nood. Vandaag zijn dat de kinderen in en rond de arme hutten aan de rand van de oerwoudstad Riberalta. Kinderen die hongeren naar voedsel, genegenheid en kennis.

Ik vraag u: stuur vandaag alstublieft een bijzondere gift, zodat zuster Maria Violeta en ik deze lieve kinderen kunnen helpen! Wij durven het u te vragen, want u stelt ons nooit teleur. Dank voor uw steun en bemoediging!

Dank u voor uw betrokkenheid bij het welzijn van de Amazonekinderen en hun noodlijdende families in het oerwoud van Bolivia. Uw steun zorgt ervoor dat we door kunnen gaan met het bieden van hulp.

Dank u wel!

Marco Aresi

Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

01 juni 2023

Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming…
10 mei 2023

Een nieuwe website!

Via de post en via e-mail sturen we berichten naar onze donateurs en anderen die interesse hebben in hulp aan…
10 mei 2023

Waar komen paranoten vandaan?

Paranoten staan ook wel bekend als Brazielnoten of Amazonenoten. De noten groeien in een vrucht van de Bertholletia excelsa-boom die…

Geplaatst op 10 mei 2023