Van het werkveld

Door Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

Voordat ik naar het Amazonegebied kwam, had ik al 20 jaar in andere delen van Bolivia gewerkt. Ik dacht dat ik dit land onderhand wel kende, maar… ik had het mis. Dit noordelijke junglegebied is namelijk een totaal ander Bolivia! 

De omgeving is van betoverende schoonheid, maar voor de bewoners is het leven hier een voortdurende strijd om het bestaan. Om beide heeft dit werkgebied mijn hart, en ik weet: óók het uwe! Aan het einde van de regentijd brak er dengue uit, de gevaarlijke knokkelkoorts. Ook ikzelf ben er flink ziek van geweest. In het openbare ziekenhuis van Riberalta zijn enkele kinderen door gebrek aan beademingsapparatuur aan het virus overleden.

Zo kom ik iedere dag meer te weten over de rauwe realiteit hier en word ik uitgedaagd oplossingen te bedenken voor mensen in nood. Vandaag zijn dat de kinderen in en rond de arme hutten aan de rand van de oerwoudstad Riberalta. Kinderen die hongeren naar voedsel, genegenheid en kennis.

Ik vraag u: stuur vandaag alstublieft een bijzondere gift, zodat zuster Maria Violeta en ik deze lieve kinderen kunnen helpen! Wij durven het u te vragen, want u stelt ons nooit teleur. Dank voor uw steun en bemoediging!

Dank u voor uw betrokkenheid bij het welzijn van de Amazonekinderen en hun noodlijdende families in het oerwoud van Bolivia. Uw steun zorgt ervoor dat we door kunnen gaan met het bieden van hulp.

Dank u wel!

Marco Aresi

Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

27 februari 2024

Enquête voor Donateurs 2024

Maak gebruik van de Enquête voor Donateurs 2024 In het afgelopen jaar verloor u als onze donateurs het gemak van…
26 februari 2024

AMA komt van liefhebben

Van het werkveld Ongeveer anderhalf jaar woon ik nu in Riberalta, in het Boliviaanse Amazonegebied. Ik ben echt gaan houden…
23 februari 2024

Centro Nuevos Horizontes

Zorg voor gehandicapte kinderen U kent dit vrolijke centrum goed, we hebben er al vaak over geschreven en gepubliceerd. Directrice…

Geplaatst op 10 mei 2023