Voor altijd een vriend van ons allemaal

In Memoriam 

Em. bisschop Luis M. Casey

23 juni 1935 – 27 juli 2022

Met droefheid, maar ook met dankbaarheid voor zijn liefde, vriendschap en enorme inzet, geven wij u kennis van het overlijden van onze vriend en inspirator bisschop Luis M. Casey.

Bisschop Casey was al enige tijd ziek en werd liefdevol verpleegd in een ouderenhuis voor missiewerkers in Saint Louis (V.S.). Op de ochtend van 27 juli jl. is hij in de nabijheid van zijn naaste familieleden en vrienden rustig en vredig ingeslapen.

Het leven en werk van bisschop Casey kenmerkte zich door eenvoud en door liefde voor mensen. In 1994 begon hij in Nederland aandacht te vragen voor de armoede onder de Amazonebevolking in zijn bisdom in Bolivia. “Samen met u kunnen we de liefde van God werkzaam maken in het leven van de armen,” schreef hij. “Laat alstublieft uw hart spreken, zodat het mogelijk wordt om wonderen in de jungle te laten gebeuren. Wonderen van genezing en vreugde!”

De brieven van bisschop Casey inspireerden ons om, net als hij, ons leven in dienst te stellen van de ander, die onze hulp en aandacht bijzonder nodig heeft. Hij nodigde ons uit tot zegen te zijn voor onze naasten dichtbij en ver weg, met een vriendelijk woord, een glimlach, een gift of een gebed.

Bisschop Casey was in Bolivia zeer geliefd bij jong en oud.

Tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland in 2019 zei hij ontroerd: “Niets van wat ik zeg kan uitdrukken hoeveel dankbaarheid ik voel voor onze Nederlandse vrienden. Als ik terugkijk op al die jaren en bedenk hoeveel er is gebeden en gegeven en hoeveel betrokkenheid we hebben mogen ervaren, dan overweldigt het me. (…) Ik ben een oude man geworden. Mijn gebed is, dat het werk door zal gaan, ook als ik er niet meer ben.”

Onze hulp is in Bolivia nog steeds hard nodig. Het belangrijke en levensreddende werk dat bisschop Casey in Bolivia begon, zullen we dan ook naar zijn wens en in zijn geest voortzetten.

Wilt u een herdenkingsgift doen ter nagedachtenis aan bisschop Casey, klik dan hier. 

De opbrengst zullen we besteden aan het project waarvan wij weten dat het de speciale liefde van bisschop Casey had, namelijk Centro Nuevos Horizontes, het centrum voor hulp aan gehandicapte kinderen in Riberalta.

De vrolijke kinderstemmen, de kleurigheid van het centrum en de blije gezichtjes van al die jongens en meisjes, maakten dat bisschop Casey daar heel graag kwam. Gehandicapte kinderen hadden altijd een bijzonder plekje in zijn hart.

Samen met u – met uw herdenkingsgift nu en met uw trouwe steun in de toekomst – zullen we het liefdewerk van bisschop Casey voortzetten.

Hartelijk dank voor uw bijzondere betrokkenheid, ook in deze verdrietige tijd.

Namens Stichting Amazone Kinderen,

Monniek Leendertse
Director Nederland


Delen:

26 april 2024

JIJ BENT NODIG!

Ja, jij bent nodig voor de bescherming van indianengemeenschappen.   We willen allemaal dat het Amazonegebied met de prachtige natuur…
18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 9 augustus 2022