Voorraad voor de hospitaalboot!

Eerder dit jaar ontvingen wij van onze donateurs al financiële steun voor hospitaalboot “Esperanza”. Daar zijn wij natuurlijk héél dankbaar voor. Vanwege de ernst van de situatie in de Boliviaanse jungle hebben wij deze maand opnieuw een verzoek om hulp naar onze donateurs gestuurd. Het gaat immers om kinderen die anders geen medische zorg krijgen.

De enige manier om bij deze zieke kinderen te komen is met de boot over de rivier. Onze hospitaalboot met het professionele medische team is al klaar voor vertrek, maar kan de vaartocht niet maken als er geen levensreddende medicijnen aan boord zijn.

Voor het levensreddende werk van ons medische team ik doe een dringend beroep op u. Help ons alstublieft om zieke kinderen te genezen en hun leven te redden.

Als een kind in het afgelegen en ontoegankelijke Amazone-regenwoud ernstig ziek wordt – bijvoorbeeld door een infectie, diarree of een slangenbeet – is goede en snelle medische behandeling noodzakelijk. Maar…. als er geen dokters of medicijnen zijn, kunnen zulke kwalen en ziektes zich bij een verzwakt kind razendsnel ontwikkelen tot iets veel ergers. 

De hospitaalboot moet worden bevoorraad

De boot heeft dit jaar al enkele tochten over de Amazonerivieren kunnen maken. Zieke kinderen en volwassenen in verafgelegen dorpen ontvingen gelukkig al hulp en genezing. Maar nu ligt de hospitaalboot aan de kade want de voorraden zijn bijna op. Maar de datum voor het volgende vertrek komt snel dichterbij …

Families in de jungle hebben via de radio hebben gehoord wanneer de hospitaalboot hun dorpen zal bereiken. Dan zullen zij met hun zieke kinderen naar de rivier komen om daar op de dokter te wachten.

Daarom hebben wij dringend behoefte aan levensreddende medicijnen, brandstof en proviand voor onderweg.

Wilt u ons alstublieft helpen, zodat wij zieke kinderen op tijd kunnen bereiken en hun leed kunnen stoppen?

Met uw gift van 18, 25 of misschien wel 40 euro kunnen wij al heel veel doen om zoveel mogelijk kinderen die ziek zijn en pijn lijden te genezen.

 

Zonder de hospitaalboot is er geen enkele medische zorg voor de bevolking in de jungle van Noord-Bolivia. Alvast hartelijk dank als u dit belangrijke werk vandaag wilt steunen met uw gift.

Ja, ik doe een gift!

Met een hartelijke groet namens het hele medische team,

Marco Aresi, projectcoördinator in Bolivia

 

Dit is de hospitaalboot. Het werk gaat tot in de avond door. Mensen wachten geduldig tot zij aan de beurt zijn om door de dokter of verpleegkundige te worden onderzocht.

En dit zijn de tochten die onze hospitaalboot maakt:


Delen:

12 september 2023

Pando Report in een nieuwe jas

Pando Report ziet er anders uit dan u gewend was. Dit blad bestaat al bijna 20 jaar en was toe…
29 augustus 2023

Jonge mensen opleiden

Zij werken hard en zetten zich in voor hun eigen bevolking. Helpt u mee aan de ontwikkeling van deze jonge…
11 augustus 2023

Ernstig zieke kinderen zoals Denise

Denise van 10 jaar werd afgelopen januari door haar bezorgde ouders bij dokter Oscar in het oude centrum gebracht. Ze…

Geplaatst op 12 juni 2023