Ziekenvervoer in de jungle

Wij sturen patiëntjes door naar ziekenhuizen buiten het oerwoud als gespecialiseerde medische zorg dringend noodzakelijk is. Soms gaat het om een jongen met een levensbedreigende tumor, een kind met een nieraandoening of een meisje dat ongelukkig ten val kwam. Ook dit jaar hebben wij uw hulp daarvoor weer heel hard nodig.

Arme families kunnen het vervoer en de operatie van hun ernstig zieke of gewonde kind zelf niet betalen. Ik hoop dat u dit nieuwe jaar wilt starten met een mooie gift voor ons levensreddende werk onder de allerarmste families. We kunnen uw hulp echt niet missen. Om dat duidelijk te maken, vertel ik u over het kleine meisje Esther.

Het gezin van Florinda en Erick Zambala woont in een huisje met lemen muren en een zandvloer. Drie jaar geleden werd hier hun dochtertje Esther geboren. Wat een feest had moeten zijn werd echter een groot verdriet, want het kindje had ernstige darmproblemen door – wat later bleek – de ziekte van Chagas. Dat is een tropische infectieziekte. Moeder Florinda herinnerde zich dat zij tijdens haar zwangerschap was gebeten door een wants, een ‘kissing bug’. Tropische wantsen brengen met hun beet de ziekte op de mens over. Moeder was er zelf niet ziek van geworden, maar de infectie was wel op haar ongeboren kind overgegaan.

Toen zij bij ons kwamen voor hulp, was het meisje er zeer slecht aan toe. Wij hebben Esther en haar moeder met spoed per vliegtuig naar een kinderziekenhuis in Santa Cruz gestuurd. Daar werd het kindje geopereerd, zodat haar leven werd gered.

Wilt u ons alstublieft helpen om dit reddende werk mogelijk te blijven maken? Wij kunnen in noodsituaties zoals deze namelijk alleen ingrijpen en levens redden als u ons steunt!

Dit kunt u heel concreet mogelijk maken met uw gift:

€ 18        Bijdrage voor een ziekenhuisverblijf

€ 42        Vervoer van een ernstig ziek kind per bus

€ 275      Vervoer van een ernstig ziek kind per vliegtuig

Dank u voor uw betrokkenheid bij het welzijn van de Amazonekinderen en hun noodlijdende families in het oerwoud van Bolivia. Uw steun zorgt ervoor dat we door kunnen gaan met het bieden van hulp in levensbedreigende situaties.

Dank u wel!

Marco Aresi

Projectcoördinator in Bolivia


Delen:

18 april 2024

Caritas Pando: “Dank voor noodhulp!”

VERSLAG OVER STEUN AAN DE GETROFFEN GEZINNEN IN DE GEMEENTE COBIJA MET GENEESMIDDELENPAKKETTEN   Aan: Bisschop Eugenio Coter BISSCHOP VAN…
02 april 2024

Overstromingen Cobija

Stichting Amazone Kinderen schiet te hulp! Afgelopen februari overstroomde de rivier de Acre een groot deel van de oerwoudstad Cobija,…
29 maart 2024

Actie ‘Bouw een boot!’

FOTOGALERIJ Samen zorgen we ervoor dat er snel een nieuwe hospitaalboot kan worden gebouwd. Deze vrienden bouwen in elk geval…

Geplaatst op 10 januari 2023