Het verhaal van Denise

Denise van 10 jaar werd afgelopen januari door haar bezorgde ouders bij dokter Oscar in het oude centrum gebracht. Ze had hoge koorts en tekenen van ernstige uitdroging. Dokter Oscar onderzocht haar en ontdekte dat zij dengue had. Haar toestand verslechterde snel door inwendige bloedingen. Zij had snel zorg en medicatie nodig, maar haar ouders konden dat onmogelijk betalen.

Stichting Amazone Kinderen helpt families zoals die van Denise.

Dankzij de steun van onze donateurs konden wij  medische zorg en dure medicatie voor Denise bekostigen. Daarmee werd haar leven gered. Denises ouders moesten veel geduld hebben, maar uiteindelijk knapte zij op en kon zij terugkeren naar huis, naar haar dankbare familie.

In het Boliviaanse Amazonegebied zijn veel gezinnen die nauwelijks geld hebben voor eten, laat staan voor medicijnen, een doktersbezoek of een ziekenhuisopname. Het gaat om inheemse indianenfamilies bij wie we ondervoeding zien en bloedarmoede, parasieten, ondergewicht of obesitas. Ook tuberculose, nierfalen, tandbederf, luchtweg- en darminfecties komen veel voor.

Om deze families in geval van ongelukken en ziektes bij te kunnen staan hebben we met steun van onze donateurs een nieuw medisch centrum in Riberalta gebouwd. Het bouwproject is bijna voltooid, maar in deze weken vragen we dringend uw hulp voor de inrichting.

Ook u kunt daar een grote of kleine bijdrage voor doen. Met iedere gift zijn we blij!

Wat we nog nodig hebben? Dat ziet u hier: ACTIE voor Centro Médico!

Doet u mee? Dat is geweldig. Alvast heel veel dank voor uw gift!


Delen:

27 februari 2024

Enquête voor Donateurs 2024

Maak gebruik van de Enquête voor Donateurs 2024 In het afgelopen jaar verloor u als onze donateurs het gemak van…
26 februari 2024

AMA komt van liefhebben

Van het werkveld Ongeveer anderhalf jaar woon ik nu in Riberalta, in het Boliviaanse Amazonegebied. Ik ben echt gaan houden…
23 februari 2024

Centro Nuevos Horizontes

Zorg voor gehandicapte kinderen U kent dit vrolijke centrum goed, we hebben er al vaak over geschreven en gepubliceerd. Directrice…

Geplaatst op 11 augustus 2023