Een ernstig ziek kind, een radeloze familie

Maricela van 12 jaar trok in november, toen de regentijd begon, met haar familie diep het oerwoud in om te helpen bij de paranotenoogst. In de oogsttijd wonen notenrapers 4 maanden in primitieve kampementen die hen nauwelijks beschermen tegen de stromende regen. Ze hopen op een goede oogst, want met de verkoop moeten ze het hele jaar rondkomen.

Tijdens de oogst in de jungle kreeg Maricela ineens uitslag over haar hele lichaam. Haar huid werd steeds droger, begon te scheuren en kwam in schubben los. Bij iedere beweging die het meisje maakte, barstte haar huid tot bloedens toe.

Nu moet u weten, dat zulke onverklaarbare gebeurtenissen hier in Bolivia worden toegeschreven aan hekserij. Maricela’s vader had vast iets erg gedaan waarvoor hij nu werd gestraft. De familie ging gebukt onder de zware veroordeling en probeerde het meisje zo goed mogelijk met huismiddeltjes te helpen. Maar het werd er juist erger door. Het arme kind leed verschrikkelijk, niet alleen door de brandende pijn, maar ook door de vloek die op haar familie rustte.

Verdrietig en wanhopig keerde de familie naar Riberalta terug, waar zij hun dochtertje direct naar onze kliniek brachten. Het medische team schrok van haar treurige toestand. Maricela’s haren en nagels waren uitgevallen en zij kon niet praten en bewegen, omdat het haar huidbloedingen en hevige pijn bracht. Onze arts liet enkele klinische tests uitvoeren en Maricela kreeg antiallergie-medicatie, havermoutbaden en crèmes met vaseline. Een biopt van haar huid werd naar La Paz gestuurd voor onderzoek. Daaruit bleek later dat zij acute psoriasis had.

Hoewel zij intussen erg vermagerd en uiterst zwak was geworden, begon Maricela na drie weken eindelijk een beetje op te knappen. Haar gezichtje werd langzaamaan weer gaaf, maar de huid van haar lichaam was nog steeds open en daardoor erg gevoelig voor infecties.

Voor haar volledige genezing heeft Maricela nog een lange weg te gaan. Maar haar familie, die zonder paranotenoogst geen inkomen heeft, kan al die medicijnen en behandelingen niet betalen. Laten wij Maricela dan maar aan haar lot over? Nee, natuurlijk niet! Juist voor kinderen uit de armste Amazonefamilies zoals Maricela vragen wij vandaag uw hulp.

Doet u vandaag een gift voor haar herstel? 18 of 40 euro,

of misschien meer? Heel fijn, want iedere gift telt mee!

Samen laten we Maricela zien dat er geen vloek op haar rust, maar dat zij genezing mag vinden.

Alvast hartelijk dank voor uw donatie. Daarmee zorgt u voor medicijnen en klinische tests die hard nodig zijn in de kliniek. En véél dank voor uw medeleven met zieke kinderen uit de armste gezinnen, kinderen zoals Maricela.

Kijk, het gaat alweer iets beter met haar, maar ze heeft nog een héél lange weg te gaan. Dank u wel voor uw hulp daarbij!

In 2022 en 2023 bouwden wij dankzij uw giften een unieke kliniek voor arme families in Riberalta (kijk hier hoe dat ging: Centro Médico ‘Mons. Luis M. Casey’). Vandaag vragen wij uw hulp voor medicijnen en klinisch onderzoek, zodat de nieuwe kliniek in Riberalta kan blijven draaien. Wij zien uit naar uw reactie, want vele zieke kinderen zoals Maricela hebben liefdevolle aandacht en genezing nodig.

Het verhaal van Maricela laat zien hoe een kleine gift een groot effect heeft in het leven van een ziek kind in Bolivia. Dank u wel voor uw gift van vandaag!


Delen:

27 juni 2024

UPDATE: Nieuwe hospitaalboot (1)

Kijk eens, wat wordt er hard gewerkt aan de wal van de Rio Mamoré in Bolivia! Wat is hier aan…
25 juni 2024

UITGELICHT: Nieuw educatief landbouwproject

Samen zorgen voor eten én voor de natuur! Diep in de jungle van Bolivia ging in 2023 met steun van…
06 juni 2024

Ook jij bent nodig!

Ja, ook jij bent nodig voor de bescherming van de Amazone.   Het Amazonegebied met de prachtige natuur en haar…

Geplaatst op 11 juli 2024