Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming van het regenwoud. In de lessen op scholen in ons werkgebied wordt aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van de natuur en de verantwoordelijkheid van de mensen die er wonen. Als goudzoekers of houthandelaren het natuurlijke evenwicht met gif of door houtkap verstoren, wie beschermt er dan de orchideeën, bijen en bomen?

Door onderwijs en begeleiding van kinderen en jongeren financieel mogelijk te maken, speelt u vanuit Nederland een belangrijke rol in het geheel. Doet u mee? Alleen als het regenwoud wordt beschermd, zullen bomen en bloemen er gedijen en zullen er vruchten groeien. Dan kunnen Boliviaanse families ieder jaar paranoten oogsten en zal er volop werkgelegenheid zijn in de krakerijen in Riberalta.

In Pando Report 2 besteden we extra aandacht aan de bescherming van het regenwoud en waarom dat óók belangrijk is voor de bestaanszekerheid van de bevolking in het Boliviaanse Amazonegebied. Wilt u alle artikelen lezen? Download dan hier de gehele uitgave.


Delen:

11 juli 2024

Help Maricela genezen

Maricela van 12 jaar trok in november, toen de regentijd begon, met haar familie diep het oerwoud in om te…
27 juni 2024

UPDATE: Nieuwe hospitaalboot (1)

Kijk eens, wat wordt er hard gewerkt aan de wal van de Rio Mamoré in Bolivia! Wat is hier aan…
25 juni 2024

UITGELICHT: Nieuw educatief landbouwproject

Samen zorgen voor eten én voor de natuur! Diep in de jungle van Bolivia ging in 2023 met steun van…

Geplaatst op 1 juni 2023