Het regenwoud beschermen

Stichting Amazone Kinderen ondersteunt kinderen en jongeren in het Boliviaanse Amazonegebied. Deze Amazonekinderen zijn de sleutel zijn tot de bescherming van het regenwoud. In de lessen op scholen in ons werkgebied wordt aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van de natuur en de verantwoordelijkheid van de mensen die er wonen. Als goudzoekers of houthandelaren het natuurlijke evenwicht met gif of door houtkap verstoren, wie beschermt er dan de orchideeën, bijen en bomen?

Door onderwijs en begeleiding van kinderen en jongeren financieel mogelijk te maken, speelt u vanuit Nederland een belangrijke rol in het geheel. Doet u mee? Alleen als het regenwoud wordt beschermd, zullen bomen en bloemen er gedijen en zullen er vruchten groeien. Dan kunnen Boliviaanse families ieder jaar paranoten oogsten en zal er volop werkgelegenheid zijn in de krakerijen in Riberalta.

In Pando Report 2 besteden we extra aandacht aan de bescherming van het regenwoud en waarom dat óók belangrijk is voor de bestaanszekerheid van de bevolking in het Boliviaanse Amazonegebied. Wilt u alle artikelen lezen? Download dan hier de gehele uitgave.


Delen:

12 september 2023

Pando Report in een nieuwe jas

Pando Report ziet er anders uit dan u gewend was. Dit blad bestaat al bijna 20 jaar en was toe…
29 augustus 2023

Jonge mensen opleiden

Zij werken hard en zetten zich in voor hun eigen bevolking. Helpt u mee aan de ontwikkeling van deze jonge…
11 augustus 2023

Ernstig zieke kinderen zoals Denise

Denise van 10 jaar werd afgelopen januari door haar bezorgde ouders bij dokter Oscar in het oude centrum gebracht. Ze…

Geplaatst op 1 juni 2023