Het verhaal van Nathaly

Nathaly’s moeder vertelt:

“Mijn naam is Ana Camama Méndez. Mijn 4-jarige dochtertje Nathaly was aan het spelen en struikelde over een boomstam. Huilend en gillend kwam zij bij mij, met een bloedend oog. Gelukkig kwam juist die dag de hospitaalboot bij ons dorp. Wij wonen in een dorp genaamd Palma Sola aan de rivier Mamoré. Wij brachten mijn dochter direct naar de dokter. Hij controleerde haar oog en gaf haar pillen om de pijn te verminderen.

Omdat hij haar zelf niet aan boord kon opereren, stuurde de dokter ons met de kleine boot stroomafwaarts naar de stad Guayaramerín. Daar stuurden zij ons met een klein vliegtuig naar Trinidad, waar Nathaly direct aan haar oog werd geopereerd. Toen Nathaly weer thuiskwam, was haar oog afgedekt met verband. Zij moest rustig aan doen. En iedere keer als de hospitaalboot weer bij ons dorp kwam, bracht die lieve dokter ons een bezoek. Net zolang tot Nathaly weer helemaal gezond was. Ik ben heel blij. Alles is goed gekomen met mijn dochter. Nathaly kan weer rennen en spelen met haar vriendjes.

Wij zijn het team en de mensen in het verre Nederland heel dankbaar voor alle hulp. Dankzij hen is mijn dochter weer gezond.”

 

De oude hospitaalboot is versleten. Er is dringend een nieuwe boot nodig! Help ons alstublieft met uw gift voor een nieuwe hospitaalboot, zodat de dokters en verpleegkundigen alle zieke of gewonde kinderen kunnen blijven helpen. Klik op de doneerbutton hieronder.

Alvast héél veel dank namens de Amazonefamilies!

Meer over de hospitaalboot en over de hulp inheemse families leest u hier: Ook jij bent nodig!


Delen:

11 juli 2024

Help Maricela genezen

Maricela van 12 jaar trok in november, toen de regentijd begon, met haar familie diep het oerwoud in om te…
27 juni 2024

UPDATE: Nieuwe hospitaalboot (1)

Kijk eens, wat wordt er hard gewerkt aan de wal van de Rio Mamoré in Bolivia! Wat is hier aan…
25 juni 2024

UITGELICHT: Nieuw educatief landbouwproject

Samen zorgen voor eten én voor de natuur! Diep in de jungle van Bolivia ging in 2023 met steun van…

Geplaatst op 18 maart 2024